Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motorul economiei europene a evitat la limită o catastrofă în 2018: Economia Germană se relansează cu o palidă creștere economică

InSerbia News
germania ue

Economia germană va continua să înregistreze o creştere modestă în prima jumătate a anului, însă indicatorii sugerează că această încetinire ar putea fi una temporară, astfel că o relansare în cel de-al doilea semestru este posibilă, a apreciat luni Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) în buletinul lunar de conjunctură, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

Potrivit acestui raport, având în vedere comenzile slabe din industrie, încrederea scăzută şi investiţiile reduse, este puţin probabil ca economia să demareze în lunile următoare.

"Toate acestea sugerează că ritmul lent de creştere al economiei ar urma să continue cel puţin în prima jumătate a anului... Dar nu există semnale că încetinirea se transformă într-o recesiune", a apreciat Bundesbank.

Potrivit Băncii Centrale a Germaniei, exporturile mai slabe de automobile, un element care a afectat creşterea economică la finele lui 2018, încep să revină la normal, piaţa muncii rămâne sănătoasă, iar evoluţia solidă a salariilor sugerează că îşi va reveni consumul privat.

Raportul Bundesbank vine după ce Germania, prima economie europeană, a evitat, la limită, intrarea în recesiune în ultimul trimestru al anului trecut, când a înregistrat o creştere de 0,0%, după o contracţie a PIB de 0,2% în trimestrul al treilea al anului trecut.

Pe ansamblul anului trecut, economia germană a consemnat o creştere de 1,4%, cel mai slab ritm din ultimii cinci ani. În plus, prognozele oficiale mizează pe o nouă încetinire a ritmului de creştere la 1% în acest an, precum şi pe un deficit bugetar de aproximativ 25 miliarde de euro până în 2023.

Germania este unul dintre cei mai mari exportatori mondiali, iar starea de sănătate a economiei sale este un indicator al evoluţiei economiei mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.