Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MRU face prima mișcare - Direcție ultrasecretă anticorupție

SIE

Mihai Răzvan Ungureanu revine la butoane în Serviciul de Informații Externe. Evident că nu a fost prima opțiunea a președintelui, dar s-au limpezit apele în Administrația Prezidențială și în PNL. Probabil că nu sunt tocmai false informațiile potrivit cărora bucuria mare mare a plecării lui MRU la SIE a fost în tabăra PNL văzută scăpată pe moment la un pretendent pentru Palatul Victoria.

Ceea ce nu  inseamna nicidecum ca MRU se va multumi sa fie in continuare doar coordonatorul spionilor din slujba statului roman.

Asa ca, pentru ca nu cumva sa fie tratat drept un fel de Eduard Helvig in fruntea Serviciului Roman de Informatii, Mihai Razvan Ungureanu pare sa fi decis sa arate tuturor, inca de la bun inceput, ca va fi un “director jucator”. Surse din domeniu susțin că prioritatea absoluta ar fi în acest moment crearea unui DNA propriu. Nu prea ar intra în atribuțiile SIE combatarea corupției, dar ținând cont că același SIE are o ultrasecretă direcție de combatere a criminalității organizate nu ar mai mira pe nimeni înființarea noii direcții.

Este clar, MRU nu este in niciun caz Catalin Predoiu, relatează Național. Probabil unul dintre cei mai naivi politicieni romani, din moment ce isi mai face inca iluzii ca noul Partid National Liberal, in care “iohanistii” capata o influenta din ce in ce mai mare, chiar il vor pune premierul Romaniei! Si asta in conditiile in care dosarul ANRP il poate decapita in orice clipa pe fostul ministru care si-a trimis, pe vremea cand detinea portofoliul Justitiei, atatia oameni de incredere sa decida despagubirile ilegale de zeci de milioane de euro catre oameni ca Stelu Gheorghe sau Horia Simu Schiopu. Intr-o astfel de conjunctura, simtind totusi ca inca nu este locul sa atace frontal pozitia de sef al Guvernului, Mihai Razvan Ungureanu a facut imediat un pas inapoi. Si, pentru ca asa o cerea interesul national, a ajuns din nou in fruntea Servicului de Informatii Externe.

Însă, indubitabil, ambițiile politice ale orgoliosului MRU sunt cu mult mai mari decât plafonarea în fruntea SIE. Insa acesta stie foarte bine ca rampa interna de propulsare a sa in postul dorit de premier o fi ea sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Cu totul altfel stau insa lucrurile pe plan extern, unde, cel putin in cazul unei extrem de influente puteri mondiale, MRU se bucura inca, din motive lesne de inteles, de un credit nelimitat de incredere. Si pentru ca stie ca Marile Puteri occidentale ar putea, la o adica, sa forteze revenirea sa in fruntea scenei politice romanesti, MRU este hotarat sa joace la rupere, doar sa le arate aliatilor internationali ai Romaniei ca se pot baza oricand pe el. Si in orice conditii.

Iar momentul lansarii pe scena anticoruptie a noului sef al SIE este cum nu se poate mai bine ales. Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, societatea romaneasca va fi zguduita, in cel mai scurt timp, de niste uluitoare scandaluri de spionaj economic. In care “baietii buni” sunt americanii si unele companii occidentale, iar “baietii rai”, rusii afiliati temutului FSB. Si chiar daca, desigur, Mihai Razvan Ungureanu nu are cum, in mod practic, sa aiba vreun rol in anihilarea acestor retele externe de spionaj, cu siguranta ca acesta nu va rata oportunitatea de a se impauna, in fata opiniei publice internationale, cu decapitarea filierei rusesti. Si, cu riscurile de rigoare, va forta o implicare cat mai mare a propriului serviciu secret in combaterea coruptiei din tara noastra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.