Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MRU identifică principala diferență dintre el și Ponta

MRU

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, referindu-se la „bilanţul lui Victor Ponta”, a precizat că subiectul legat de „căderea Guvernului Ungureanu” mai poate fi de actualitate doar pentru un istoric.

Fostul premier a declarat la Digi24 că „Guvernul Ungureanu are foarte multe merite în raport cu cele conduse de Victor Ponta”. „Nu a avut 14 miniştri care să intre în furcile legii”, spune fostul premier.

Este vorba de calitatea umană pe care guvernul a avut-o, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu. „A căzut pentru că a înţeles că trebuie să-şi facă datoria indiferent de riscul politic: de la situaţia ANRP şi până la schimbarea conducerii ANAF”, a declarat fostul premier.

Cât despre ce îi poate reproşa lui Victor Ponta, acesta spune că pentru o creştere economică durabilă e nevoie de mai multe lucruri. Printre acestea, un aport serios al investiţiei. „Investiţia bugetară este extrem de scăzută. Se vede în oprirea lucrărilor de infrastructură. 962 de kilometri de autostradă promişi în vara lui 2012, avem abia 160. A doua chestiune – fondurile europene! E o boală! A treia chestiune: privatizarea: CFR Marfă, Oltchim, găurile mari ale economiei de stat care se reflectă în buzunarele noastre”, a spus fostul premier.

Cu toate acestea, Mihai Răzvan Ungureanu spune că sunt şi lucruri bune pe care Guvernul Ponta le-a făcut. „Scăderea TVA e o măsură bună şi un guvern liberal ar fi aplicat-o, dar e o politică profund amprentată de populism. Multe dintre temele Guvernului Ungureanu nu au fost reluate, cu o excepţie: reîntregirea salariilor”, a mai precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.