Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: 'Proiectul de buget alocă 2% din PIB pentru Apărare - România respectă angajamentele'

Mugur Cozmanciuc

Preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a declarat, marţi, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că prin proiectul de buget pe anul acesta se alocă 2% din PIB pentru Apărare, ceea ce permite importante investiţii în economia naţională.

"Guvernul a adoptat proiectul legii bugetului de stat, iar bugetul Ministerului Apărării Naţionale propus pentru anul 2021 prevede fonduri de 22,746 miliarde lei, reprezentând 2,04% din PIB. Securitatea naţională este o componentă importantă pentru România, iar faptul că se alocă pentru al cincilea an consecutiv 2% din PIB pentru Apărare arată că ţara noastră îşi respectă angajamentele", a subliniat Cozmanciuc, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nicușor Dan JUBILEAZĂ! Activitatea Gabrielei Firea de la primărie ar putea fi verificată: firme de audit chemate la Primăria București

Deputatul liberal a adăugat că acest buget va permite plăţi directe sau indirecte către furnizori din economia naţională, care pot depăşi 2,5 miliarde lei. De asemenea, pot fi făcute investiţii în infrastructură de aproape 800 milioane lei şi investiţii în sistemul medical militar, cercetare în domeniul medical la Institutul Cantacuzino dar şi bani pentru învăţământul superior din reţeaua MApN.

"Ministerul Apărării Naţionale anunţă că anul acesta sunt programate achiziţii de echipamente şi materiale specifice direct de la furnizori din economia naţională care pot depăşi un miliard de lei, alţi 1,4 miliarde lei fiind destinaţi unor operatori economici străini, dar care au subcontractori companii din România. Plăţile sunt planificate atât către agenţi economici cu capital integral sau majoritar de stat, cât şi cu capital privat", a spus preşedintele PNL Neamţ.

Mugur Cozmanciuc a precizat că în calitate de membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor va susţine proiectele de dezvoltare ale industriei naţionale de apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.