Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Isărescu face un anunț neașteptat despre aderarea României la zona euro: 'Se transformă în timp'

ziuaveche.ro
mugur isarescu

"Criza financiară şi dificultăţile din zona euro au determinat regândirea legăturilor dintre ţările UE din acest spaţiu şi cele nemembre ale Uniunii Monetare", a declarat Mugur Isărescu, în deschiderea unei conferinţe pe tema viitorului zonei euro.

Guvernatorul Băncii Naționale a României a mai spus că în contextul în care Europa se confruntă cu mari provocări în ceea ce priveşte buna funcţionare a zonei euro şi a Uniunii în general, trebuie să acceptăm faptul că aderarea la zona euro este o ţintă în mişcare, în evoluţie, care se schimbă şi se transformă în timp.

Citește și: Un GIGANT AMERICAN va 'rupe' tot: Când vine în România și ce piață vrea să cucerească

Mugur Isărescu a precizat că România poate şi trebuie să joace un rol în dezbaterea aflată în derulare asupra viitorului UE şi chiar a zonei euro, anunță Romania-actualitati.ro.

Mugur Isărescu: "Noi, cei de la BNR şi România, în general, menţinem un interes profund pentru evoluţiile şi reformele guvernanţei europene, care contribuie la creşterea puterii şi rezistenţei construcţiei comunitare. Credem în nevoia coeziunii regionale, în vederea atingerii obiectivului privind adoptarea monedei unice şi aderarea la zona euro. Din punctul nostru de vedere, aderarea la zona euro reprezintă un obiectiv strategic pentru România, însă pentru a fi realizat este nevoie de o economie sănătoasă, în aşa fel încât aderarea să se producă în condiţii favorabile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.