Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Niculescu, fost selecţioner al naţionalei de volei a României, a decedat la vârsta de 77 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Fostul antrenor Mugur Niculescu, cel care a condus atât prima reprezentativă feminină, cât şi echipa naţională de junioare a României, a decedat la vârsta de 77 de ani, informează, marţi, Federaţia Română de Volei.

"O nouă veste tristă îndoliază voleiul românesc. Profesorul universitar-doctor Mugur Niculescu a încetat din viaţă la 77 de ani. Federaţia Română de Volei transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în linişte şi pace", se arată într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a FRV.

Selecţioner al lotului naţional de junioare în perioada 1982-1988, Mugur Niculescu a cucerit medalia de bronz la Campionatul European din 1988, disputat în Italia. De asemenea, el a condus în două mandate naţionala feminină de volei a României (1987-1988 şi 1996-2000), calificând-o în mai multe rânduri la turneele finale ale Campionatului European, potrivit Agerpres.

La nivelul echipelor de club, a antrenat în mai multe rânduri formaţia Dacia Piteşti, dar şi Rapid Bucureşti, cu care a terminat pe locul 3 în 1990, în Cupa CEV. În perioada 1991-1995, a activat ca antrenor-coordonator al CS Dijon Cote D'Or Volleyball din Franţa. Antrenor emerit, acesta a fost decorat în anul 2004 cu Medalia "Meritul Sportiv", clasa a III-a.

În paralel cu cariera sportivă, profesor universitar-doctor Mugur Niculescu a avut şi o prodigioasă activitate academică. Absolvent al IEFS Bucureşti în 1971, a activat în cadrul Universităţii din Piteşti, fiind decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din anul 2004. De-a lungul activităţii sale academice a publicat mai multe cărţi şi manuale şi a prezentat comunicări la diferite sesiuni ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.