Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muhammadu Buhari a câștigat alegerile prezidențiale din Nigeria- rezultate parțiale

buhari nigeria

Muhammadu Buhari a câștigat marți un nou mandat în funcția de președinte al Nigeriei, cea mai importantă putere economică din Africa, conform Comisiei Electorale din Nigeria, relatează BBC și Reuters preluate de agerpres.

Conform rezultatelor comunicate de Comisia Electorală, Buhari a obținut 56% dintre voturi. Pe locul doi s-a situat Atiku Abubar, cu 40% dintre voturile exprimate.

Lovitură de teatru în sondaje - Popularitatea lui Emmanuel Macron crește, 'Vestele Galbene' își pierd susținerea

„M-am întâlnit cu membrii echipei și am fost informat de performanța partidului nostru în cadrul alegerilor prezidențiale. Sunt foarte mândru de ce am obținut”, a declarat Buhari prin intermediul unei postări pe Twitter.

Cu câteva ore înainte de anunțarea primelor rezultate, partidul rivalului lui Buhari, omul de afaceri și fostul vicepreședinte Atiku Abubkar, a cerut Comisiei Electorale să nu facă publice rezultatele înainte ca acestea să fie comunicate partidelor.

Atiku a transmis că rezultatele parțiale sunt „incorecte și inacceptabile”. Partidul condus de Buhari a declarat că opoziția încearcă să discrediteze rezultatul alegerilor.

Organizația Națiunilor Unite, Observatorul Economic pentru Statele Vest-Africane și Uniunea Africană au cerut tuturor partidelor să aștepte rezultatul final al votului, care va fi anunțat spre finalul săptămânii, înainte să conteste alegerile.

Votul pentru alegerea unui nou președinte și a viitorilor membri ai Parlamentului din Nigeria, programat pentru data de 16 februarie, a fost amânat cu o săptămână din motive de securitate.De asemenea, votul pentru membrii ai Ansamblului Național a fost amânat pentru data de 9 martie.

Mahmood Yakubu, președintele Comisiei Electorale, a transmis că decizia a fost luată în urma „analizei atente a planului operațional” al alegerilor, pentru a asigura „alegeri libere, corecte și credibile”.

Alegerile prezidențiale din Nigeria au fost amânate din motive de logistică și securitate și în anii 2011 și 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.