Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mulţi britanici profită de weekendul prelungit al încoronării pentru a face o escapadă în afara ţării sau în afara Londrei

stiri.md
avion comercial

Britanicii sunt dornici să profite de weekendul prelungit ocazionat de încoronarea regelui Charles al III-lea şi să petreacă aceste zile de sărbătoare în afara Marii Britanii sau măcar în afara capitalei, relatează PA Media/dpa.

Site-ul turistic Trivago a informat că rezervările britanicilor pentru hoteluri din Roma s-au dublat în weekendul încoronării, iar cele din Dublin aproape că s-au dublat, cu 101% şi, respectiv, 77%, potrivit Agerpres.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care hotelurile din Londra şi din zonele învecinate şi-au majorat tarifele pentru camere, pe fondul cererii tot mai mari din partea turiştilor din Marea Britanie şi din străinătate.

Potrivit Trivago, tarifele camerelor în hotelurile din capitala britanică în ziua încoronării regelui au crescut cu 45% faţă de anul trecut, ajungând la o medie de 203 lire sterline (256 de dolari), faţă de 140 de lire în urmă cu un an.

În timp ce hotelurile cresc preţurile pentru a profita de afluxul de vizitatori aşteptat datorită încoronării lui Charles, tendinţele de rezervare arată că mulţi turişti evită Londra pentru weekendul ceremoniei.

Preţurile de cazare în Windsor au crescut şi ele, depăşind cu 70% preţurile hotelurilor din Londra pentru această zi - ajungând la 230 de lire sterline faţă de 135 de lire sterline cu un an înainte.

Comparativ cu nivelurile din 2019, înainte de pandemie, căutările pentru Londra în Marea Britanie şi în străinătate pe site-ul Trivago sunt cu 30% mai mici în acest weekend.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.