Mulți greșesc și apoi se îmbolnăvesc pe neașteptate: temperatura la care trebuie depozitate alimentele

Autor: Mihai Cistelican

Publicat: 09-01-2025 23:58

Actualizat: 10-01-2025 01:58

Article thumbnail

Sursă foto: freepik.com

Depozitarea corectă a alimentelor este obligatorie pentru a preveni alterarea acestora, scrie FOCUS, conform Rador Radio România.

Dacă alimentele sunt păstrate incorect, se pot altera şi pot provoca probleme de sănătate.

În cazul în care frigiderul este supraîncărcat cu alimente, acesta poate înceta să mai funcţioneze corespunzător.

Fructele şi legumele trebuie depozitate la o temperatură cuprinsă între 3 şi 7 grade Celsius, în compartimentele adecvate. Cremele, plăcintele şi torturile care conţin ingrediente perisabile trebuie păstrate la o temperatură de aproximativ 1 grad Celsius, în timp ce produsele de patiserie fără creme sau umpluturi - la o temperatură de 4-5 grade Celsius.

Carnea, laptele şi preparatele gătite trebuie, de asemenea, păstrate obligatoriu în frigider.

Temperaturi recomandate pentru frigider și congelator

Se consideră că temperatura frigiderului trebuie să fie de +5 grade Celsius, iar cea a congelatorului de aproximativ -18 grade Celsius. Aceste valori sunt ideale pentru conservarea alimentelor. Chiar dacă alimentele sunt depozitate corect, dacă frigiderul nu este curăţat în mod regulat, pot apărea bacterii periculoase. Carnea crudă trebuie depozitată în ambalaje bine sigilate, pentru a evita contactul cu alte alimente.

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri