Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mumford & Sons a ocupat pentru a treia oară primul loc în Billboard 200; Mariah Carey, al 18-lea album care a ajuns între primele zece clasate

Ed Sheeran Wiki
Billboard Music Awards

Grupul britanic Mumford & Sons a ocupat pentru a treia oară primul loc în Billboard 200, după ce albumul „Delta” a debutat cu 230.000 de unităţi vândute în săptămâna încheiată pe 22 noiembrie, iar discul „Caution” al cântăreţei americane Mariah Carey a devenit al 18-lea al artistei care a ajuns între primele zece clasate, potrivit news.ro.

Ultima săptămână a fost cea mai bună - din punct de vedere al vânzărilor pentru un grup alternative rock - din acest an.

„Delta” este al patrulea album de studio al trupei. Înaintea lui, pe primul loc în Billboard 200 s-au clasat „Wilder Mind” (2015) şi „Babel” (2012). Cea mai înaltă poziţie ocupată de primul album al grupului, „Sigh No More” (2011), a fost cea de-a doua.

Mumford & Sons a mai lansat în 2016 un EP cu cinci piese, care a ajuns pe locul al nouălea în clasamentul american.

Pe locul al doilea în Billboard 200 s-a clasat „Love” al lui Michael Bublé, cu 111.000 de unităţi vândute. Acesta este al optulea album al canadianului care ajunge între primele zece clasate.

Compilaţia „The Greatest Showman: Reimagined”, care cuprinde piese interpretate de artişti precum Pink, Panic! at the Disco şi Zac Brown Band, a debutat pe locul al treilea, cu 89.000 de unităţi vândute.

Lady Gaga şi Bradley Cooper au urcat un loc în top cu „A Star is Born”, până pe patru. În a şaptea săptămână de la lansare, coloana sonoră a filmului omonim a fost vândută în 62.000 de unităţi.

Cântăreaţa pop Mariah Carey a debutat pentru a 18-a oară în top 10 al Billboard 200, după ce „Caution” a fost vândut în 51.000 de unităţi. Doar trei dintre albumele lui Carey nu au intrat în top 10, iar acestea sunt toate compilaţii: „#1 To Infinity” (locul 29, în 2015), „The Remixes” (locul 26, în 2003) şi „Greatest Hits” (locul 52, în 2001).

Citește și: Italia, în doliu - Ultimul mare maestru al cinematografiei a murit

„Caution” a fost prefaţat de teaserul „GTFO”, în septembrie, iar primul single de radio este „With You”, urmat de „The Distance” şi „A No No”.

Şi coloana sonoră a „Bohemian Rhapsody” a urcat un loc în clasamentul american al albumelor, până pe şase, după ce, în a cincea săptămână de la lansare, a fost vândută în 48.000 de unităţi.

„Astroworld” al lui Travis Scott a urcat trei locuri în listă, până pe şapte, cu peste 44.000 de unităţi vândute în a 16-a săptămână, iar „Scorpion” al lui Drake, un loc, până pe opt, cu 44.000 de unităţi vândute în a 21-a săptămână de top.

Albumul „A Love Letter to You 3” al lui Trippie Redd a coborât şase locuri, în a doua săptămână, până pe nouă, cu 41.000 de unităţi vândute, iar „Not All Heroes Wear Capes” al lui Metro Boomin s-a calsat pe locul al zecelea, în coborâre două poziţii, după ce a fost vândut în 39.000 de unităţi în a treia săptămână de la lansare.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.