Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Munchen a declarat stare de 'urgenţă climatică' şi intenţionează să atingă neutralitatea climatică până în anul 2035

Oraşul german Munchen a declarat stare de ''urgenţă climatică'' şi intenţionează să atingă ''neutralitatea climatică'' până în anul 2035, informează DP, potrivit Agerpres.

"Este un obiectiv foarte ambiţios", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al departamentului de politici climatice, Jens Roever, după decizia consiliului municipal. "Am primit însă un mesaj clar de la comunitatea ştiinţifică, potrivit căreia obiectivul actual - atingerea neutralităţii climatice până în 2050 - nu este suficient".

Citește și: Cătălin Predoiu SPULBERĂ orice speranță a magistraților privind pensiile speciale: Sunt SOLIDAR cu premierul

Administraţia municipală intenţionează să implementeze măsuri concrete până la jumătatea anului 2020 pentru a atinge noul termen limită.

Sintagma "neutralitate climatică" se referă la realizarea unei balanţe a emisiilor prin compensarea unei cantităţi măsurate de dioxid de carbon eliberat în atmosferă cu o cantitate echivalentă izolată sau îndepărtată din atmosferă.

Declararea "urgenţei climatice" est un gest simbolic adoptat de legiuitorii britanici şi ai Uniunii Europene, dar şi în diferite oraşe de pe Glob.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.