Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Muncitori palestinieni expulzați din Israel: 'Munceam pentru ei pe cele mai mici salarii şi, cu toate astea, am fost umiliți'

Agerpres
palestinieni gaza

Mii de palestinieni din Gaza care lucrau în Israel şi în Cisiordania au fost trimişi vineri înapoi în enclavă, au relatat jurnalişti ai agenţiei Reuters, informează Agerpres.

Muncitori care traversau spre enclava palestiniană au spus că au fost reţinuţi şi li s-au aplicat rele tratamente de către autorităţile israeliene după atacul Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie.

Unii încă purtau în jurul picioarelor stickere de plastic cu numere.

'Îi serveam, munceam pentru ei, în case, restaurante şi în pieţe pentru cele mai mici salarii şi, cu toate astea, am fost umiliţi', a spus Jamal Ismail, un lucrător originar din tabăra de refugiaţi Maghazi din centrul Fâşiei Gaza.

Unii dintre muncitori au revenit prin punctul de trecere Kerem Shalom, la est de terminalul Rafah dintre enclava asediată şi Egipt.

Cei din zonele din nordul Fâşiei vor trebui să stea în sud după ce forţele israeliene au tăiat complet legăturile rutiere joi seara, potrivit unor oficiali palestinieni.

Biroul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a comunicat în cursul nopţii că 'acei lucrători din Gaza care se aflau în Israel în ziua izbucnirii războiului vor fi returnaţi în Gaza'.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.