Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muncitorii din UE, temă de dispută între politicienii englezi

facebook
brexit

Forţa de muncă din Uniunea Europeană reprezintă "sângele" Londrei şi trebuie să i se garanteze dreptul de a rămâne în Regatul Unit după Brexit, au afirmat marţi unii reprezentanţi politici ai capitalei britanice, citaţi de Reuters preluat de agerpres

Potrivit Comitetului Economic al Adunării Londrei, circa 600.000 de angajaţi (aproximativ 13%) din cei cinci milioane din metropolă provin din alte ţări membre ale UE. Ponderea forţei de muncă europene este mai ridicată în hoteluri şi restaurante (circa o treime) şi în construcţii (aproximativ un sfert), precum şi în domeniul asistenţei medicale. Comitetul arată că europenii reprezintă 12% din populaţia capitalei, faţă de 4% în întreaga ţară. 

"Londra contează pe lucrătorii din UE mai mult decât oricare altă regiune. Muncitorii din UE sunt sângele economiei capitalei - ei construiesc locuinţe vitale, îngrijesc bolnavii şi bătrânii şi asigură servicii de alimentaţie şi cazare", a declarat Fiona Twycross, preşedinta comitetului, reprezentantă a Partidului Laburist. "Sectoare ca sănătatea, construcţiile şi turismul nu trebuie împinse în prăpastie din cauză că se bazează pe lucrători din UE", a adăugat ea. 

Premierul britanic Theresa May a declarat că reglementarea drepturilor cetăţenilor europeni care trăiesc în Regatul Unit este o prioritate în negocierile pentru retragerea ţării din Uniunea Europeană. Ea a exclus orice promisiuni înainte de obţinerea unui acord privind viitorul cetăţenilor britanici de pe continent. 

Statisticile oficiale publicate săptămâna trecută arătau că migraţia netă din UE spre Regatul Unit din septembrie 2015 până în septembrie 2016 - inclusiv trimestrul de după referendumul în favoarea Brexit - a fost de 165.000 de persoane, în scădere cu 6.000 faţă de cele 12 luni anterioare. 

Adunarea Londrei este un organism ales cu 25 de membri, component al autorităţii regiunii londoneze, care supervizează activitatea primarului, poate modifica bugetul şi poate respinge strategia municipalităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.