Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Municipiul Ploiesti, parte civila in dosarul lui Ghita. Ce bani are de recuperat

sebastian ghita ancheteonline.ro

Municipiul Ploieşti se va constitui parte civilă în dosarul instrumentat de DNA în care deputatul Sebastian Ghiţă şi fostul primar Iulian Bădescu sunt urmăriţi penal pentru fapte care au legătură cu obţinerea unei finanţări ilegale de la bugetul local de către CSU Asesoft Ploieşti.

Consilierii locali au votat marţi un proiect de hotărâre privind constituirea municipiului Ploieşti ca parte civilă, cu suma de 1,5 milioane lei.

Potrivit raportului de specialitate ataşat Hotărârii, DNA a transmis o adresă Primăriei Ploieşti prin care informează autorităţile asupra faptului că există o anchetă în curs privind acordarea către Asociaţia Basket Club Asesoft Ploieşti, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a unei finanţări nerambursabile suplimentare de la bugetul local de 1,5 milioane lei.

Totodată, prin această adresă procurorii solicită ca municipiul Ploieşti să comunice dacă se constituie parte civilă.

În acest context, consilierii locali au votat în şedinţă extraordinară un Proiect de Hotărâre prin care îşi dau acordul ca Ploieştiul să se constituie ca parte civilă, cu suma de 1,5 milioane lei, proiectul fiind aprobat cu 13 voturi pentru şi două abţineri.

Municipiul Ploieşti s-a mai constituit parte civilă şi în dosarul în care Iulian Bădescu a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie comise atât în perioada cât a fost edil cât şi în calitate de senator, unele dintre ele în legătură cu premierea, din bugetul local, a echipei Petrolul.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.