Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Municipiul Zalău va beneficia, până în 2023, de o reţea de iluminat public modernizată în întregime, cu becuri cu led

bursa.ro
iluminat public

Municipiul Zalău va beneficia, până în 2023, de o reţea de iluminat public modernizată în întregime, cu becuri cu led, suprailuminarea trecerilor de pietoni şi sistem de telegestiune pentru reglarea intensităţii şi detectarea problemelor, conform Agerpres.

Potrivit viceprimarului Zalăului, Teodor Bălăjel, o a doua etapă de modernizare a iluminatului public, ce vizează 76 de străzi, a debutat vineri, după ce, într-o primă etapă, iluminatul a fost complet modernizat pe 22 de străzi importante, prin înlocuirea integrală a sistemului, de la corpuri de iluminat, braţe de susţinere, stâlpi şi cutii de conexiuni.

"În Etapa 2 e vorba de peste 42 de kilometri de reţea, iar în Etapa 1 s-au modernizat alţi 30 de kilometri, cu bani pe care i-am obţinut pe proiecte cu finanţare europeană. Iar până au venit banii europeni, în perioada 2016 - 2021 am modernizat din resurse proprii alţi 23 de kilometri ai reţelei de iluminat din oraş. Un aspect foarte important în modernizarea iluminatului este că multe treceri de pietoni au un sistem de suprailuminare, cu stâlpi suplimentari prevăzuţi cu panouri fotovoltaice. Suprailuminarea trecerilor de pietoni este, bineînţeles, foarte utilă pentru un trafic în siguranţă", precizează viceprimarul, pe contul său de Facebook.

Potrivit acestuia, până în 2023 va exista un iluminat modernizat pe 95% din străzile Zalăului, iar diferenţa va fi acoperită prin lucrări curente de modernizare.

"Vom cuprinde şi toate aleile dintre blocuri, în toate cartierele va fi lumină bună, un iluminat public nou, modern, economic, practic şi frumos. Zalăul chiar va fi pus într-o cu totul altă lumină", conchide Teodor Bălăjel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.