Murăturile, sursă naturală de probiotice și vitalitate – ce beneficii aduc pentru sănătate

Autor: Mirea Andreea

Publicat: 16-10-2025 11:56

Article thumbnail

Sursă foto: stiripesurse.ro

Cele mai sănătoase murături sunt cele fermentate natural, cu apă şi sare, fără oţet sau gătire termică, păstrând vitaminele şi enzimele benefice. Legumele fermentate sunt surse naturale de probiotice care susţin digestia şi imunitatea, bogate în vitamine C şi B şi antioxidanţi care încetinesc îmbătrânirea.

Murăturile ajută la menţinerea echilibrului hidric şi pot reduce crampele musculare, iar adăugarea usturoiului le face un remediu natural împotriva răcelilor şi virusurilor.

Fermentarea este o metodă veche de conservare, folosită încă din antichitate, protejând marinarii englezi de scorbut prin consumul de varză şi castraveţi acri.

Beneficiile murăturilor pentru sănătate

Studiile moderne confirmă multiplele beneficii ale murăturilor: ajută la recuperarea în artrită, ulcer şi alte probleme digestive, accelerează metabolismul, susţin digestia şi sănătatea intestinală, reduc zaharurile şi previn formarea substanţelor cancerigene în colon, potrivit dariknews.bg, conform Rador Radio România.

Murăturile conţin şi acizi graşi omega-3 care îmbunătăţesc concentrarea, vederea şi imunitatea şi au efect antiinflamator. Marinata lor bogată în electroliţi menţine echilibrul hidric, poate avea efect uşor laxativ, ajută la scăderea în greutate, iar potasiul previne crampele musculare.

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri