Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Musk nu se lasă și sapă insistent la temelie Familia Biden/ Dezvăluiri despre cum Twitter a blocat dezvălurile despre Hunter Biden

Fox News
twitter files

Elon Musk stârnește controverse pe un nou front, de aceasta dată dezvăluind discuțiile interne din cadrul Twitter în legătură cu fișierele din calculatorul personal al lui Hunter Biden, fiul actualului lider de la Casa Albă, din toamna anului 2020, relatează Politico.

Musk a distribuit, vineri seară, documente pe contul său personal care par să arate că administrația anterioară a încercat să cenzureze articolele și postările referitoare la afacerile lui Hunter Biden.

Miliardarul a anunțat, duminică, 20 noiembrie, că va reactiva contul de Twitter al fostului președinte american Donald Trump. Twitter a blocat contul lui Trump pe 8 ianuarie 2021, la două zile după invazia întreprinsă asupra Capitoliului de către susţinătorii săi, în faţa „riscului de noi incitări la violenţă".

Discuțiile interne ale companiei, care sunt din administrația anterioară, oferă o perspectivă asupra disensiunilor și confuziei din interiorul Twitter.

Politico nu a verificat în mod independent informațiile, care au fost date autorului Matt Taibbi, un critic al cenzurii online și al principalelor instituții media. Taibbi a publicat pe Twitter, vineri seară, porțiuni din scurgerea de informații.

Elon Musk a anunțat evenimentul cu câteva ore înainte ca acesta să înceapă să se răspândească în tweet-urile lui Taibbi, adăugând că „Va fi grozav” și a sugerat că a fost implicat personal în pregătirea acestuia.

„Verificăm de două ori unele fapte, așa că probabil vom începe să transmitem în direct pe Twitter în aproximativ 40 de minute", se arată într-o postare publicată de Musk pe Twitter, în timp ce utilizatorii așteptau dezvăluirile promise. În urmă cu câteva zile, Twitter a blocat contul lui Kanye West (Ye), după ce aceasta a scris „Îmi place Hitler”.

În urmă cu o săptămână, Musk a lăsat să se înțeleagă că va face publice informații despre rolul pe care l-a avut Twitter în cenzurarea articolelor New York Post, scriind pe Twitter: „Acest lucru este necesar pentru a restabili încrederea publică".

Inițial, Twitter a blocat linkurile către reportajul New York Post, ajungând până la a împiedica utilizatorii să le distribuie în mesajele private, invocând inițial politica sa privind materialele piratate și furate, însă a revenit asupra deciziei câteva zile mai târziu.

Când New York Post a refuzat să șteargă un tweet despre articol, Twitter a suspendat contul publicației timp de peste două săptămâni, înainte de a o anula pe 30 octombrie 2020.

După aceea, fostul CEO al Twitter, Jack Dorsey, a afirmat că regretă decizia de a cenzura articolul.

„Fabricație rusească”

În cadrul unei dezbateri care a urmat publicării inițiale a articolului, candidatul de la acea vreme Joe Biden a calificat articolul drept o „fabricație rusească”, citând o scrisoare a unor foști oficiali din serviciile de informații care spuneau că dezvăluirea „are toate caracteristicile clasice ale unei operațiuni de informare rusești".

Directorul de la acea vreme al Serviciilor Naționale de Informații, John Ratcliffe, a afirmat că nu există nicio dovadă care să indice că articolul a fost rezultatul unei campanii rusești de dezinformare.

Într-un interviu post-campanie acordat ABC News, Hunter Biden a spus că nu știe dacă echipamentul a fost al său, dar „cu siguranță" ar fi putut fi.

În luna martie, New York Times a relatat că e-mailurile din memoria cache referitoare la afacerile externe ale lui Hunter Biden au fost confirmate de persoane familiare cu acestea. Mai târziu în aceeași lună, Washington Post a raportat că doi specialiști în securitate informatică care au cercetat fișierele au ajuns la concluzia că 22.000 de e-mailuri din memoria cache erau autentice.

CBS News a raportat în urmă cu o lună că în urma unei analize criminalistice a dosarelor nu a fost găsită nicio dovadă de falsificare.

Fiul actualului președinte american rămâne subiectul unei anchete penale a departamentului de Justiție care s-a concentrat pe afacerile sale. El a negat că ar fi săvârșit vreo infracțiune.

Republicanii din Camera Reprezentanților intenționează să investigheze afacerile lui Hunter Biden atunci când vor prelua conducerea Camerei luna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.