Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Musulmanii au primit 'interzis' în Bulgaria: Ce decizie radicală vor să ia autorităţile de la Sofia

bulgaria harta

Formaţiunea Frontul Patriotic din Bulgaria a propus miercuri în parlament interzicerea purtării vălului islamic burqa în spaţiile publice, invocând potenţiale ameninţări la adresa securităţii naţionale, informează agenţiile BTA şi Novinite. Dacă va fi aprobat, noul articol din Codul Penal va interzice purtarea oricărui obiect de îmbrăcăminte care acoperă complet sau parţial faţa unei persoane.

Purtarea vălului integral burqa a dobândit o oarecare popularitate în oraşul Pazardjik, din sudul Bulgariei, unde familii musulmane de romi au fost expuse radicalizării, prin intermediul, se pare, al unor fonduri furnizate prin fundaţii având legături cu Arabia Saudită. Frontul Patriotic, o coaliţie care sprijină guvernul minoritar al premierului Boiko Borisov, deţine 18 mandate din totalul celor 240 din Adunarea Naţională.

Formaţiunea propune o amendă de 200 de leva (100 de euro) pentru persoanele aflate la prima încălcare a interdicţiei. Recidiva va putea fi sancţionată cu câte 1.500 de leva (750 de euro) şi suspendarea prestaţiilor sociale pe o perioadă de trei luni. Totodată, fapta de a convinge o persoană să poarte burqa ar putea fi pedepsită cu trei ani de închisoare şi amendă de 5.000 de leva (2.500 de euro), dar, dacă persoană respectivă este minoră, pedepsele pot ajunge la cinci ani de detenţie şi 10.000 de leva (5.000 de euro) amendă. Ideea interzicerii vălului islamic în locurile publice a fost lansată de procurorul general Sotir Ţaţarov la începutul lunii, fiind preluată de politicieni şi membri ai clerului. Ministrul educaţiei, Meglena Kuneva, s-a pronunţat în favoarea acestei interdicţii în şcoli, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.