Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Musulmanii din Germania se revoltă: Atac fără precedent la adresa Alternativei pentru Germania

miklos horthy hitler

Liderii musulmanilor din Germania au răspuns luni la criticile Alternativei pentru Germania (AfD) conform cărora islamul este incompatibil cu Constituţia şi au comparat poziţia anti-imigraţie a acestui partid cu regimul nazist al lui Adolf Hitler, relatează DPA. Impulsionat de avansul electoral de luna trecută în trei landuri cheie, AfD a făcut apel în weekend la interzicerea minaretelor şi a portului de burqa în Germania, avertizând asupra pericolului islamizării ţării.

În replică, într-un interviu pentru televiziunea publică NDR, preşedintele Consiliului Central al Musulmanilor, Aiman Mazyek, a spus că "pentru prima dată de la Germania lui Hitler, există un partid care încearcă din nou să discrediteze o întreagă comunitate religioasă şi îi ameninţă existenţa". Creştin-democraţii (CDU) conservatori ai cancelarului Angela Merkel şi aliaţii lor din Uniunea Creştin-Socială (CSU) bavareză au fost primii dintre reprezentanţii partidelor politice tradiţionale care au criticat AfD. "AfD devine tot mai radical", a declarat pentru Die Welt reprezentantul pe probleme legate de biserică şi comunităţi religioase al grupului parlamentar CDU-CSU, Franz Josef Jung.

Declaraţiile anti-islam ale AfD sunt "extrem de periculoase" şi urmăresc să creeze diviziuni în ţară, a afirmat pentru DPA Carsten Sieling, primarul social-democrat din oraşul Bremen din nordul ţării. Sieling conduce în prezent consiliul care reprezintă premierii celor 16 landuri din Germania. Partidul antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) consideră că islamul este incompatibil cu Constituţia ţării, angajându-se să facă presiuni, la congresul de peste două săptămâni al formaţiunii, pentru interzicerea minaretelor şi a vălului integral pe teritoriul german, potrivit Reuters. "Islamul este în el însuşi o ideologie politică ce nu este compatibilă cu Constituţia", a declarat vicepreşedintele AfD, eurodeputata Beatrix von Storch, pentru ediţia de duminică a publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Suntem în favoarea interzicerii minaretelor, a muezinilor şi a vălului integral", a adăugat ea.

Şi liderul AfD din landul Brandenburg din estul Germaniei, Alexander Gauland, a atras atenţia asupra a ceea ce el numeşte pericolele reprezentate de islam. "Islamul nu este o religie precum creştinismul catolic sau protestant, ci este mai degrabă asociat întotdeauna din punct de vedere intelectual cu controlul asupra statului. Din acest motiv, islamizarea Germaniei este un pericol", a declarat Gauland, tot pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, descriind islamul ca un 'corp străin' în Germania. AfD se află în ascensiune pe scena politică germană, profitând de opoziţia în creştere faţă de politica de primire a refugiaţilor dusă de cancelarul Angela Merkel. Partidul a fost considerat marele câştigător al alegerilor regionale din 13 martie din landurile Baden-Württemberg, Renania-Palatinat şi Saxonia-Anhalt, cu scoruri electorale între 12 şi 24%, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.