Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Musulmanii vor fi aproape la fel de numeroşi precum creştinii până în 2050 (studiu)

Musulmanii vor deveni până în anul 2050 aproape la fel de numeroşi precum creştinii, în întreaga lume, relevă un studiu publicat joi de Pew Research Center, citat de AFP. 

Studiul, intitulat 'Viitorul religiilor în lume: proiecţii 2010-2050', arată că dacă actualele tendinţe demografice se menţin, ''numărul musulmanilor aproape îl va egala pe cel al creştinilor'', care vor rămâne totuşi cel mai numeros grup religios la nivel mondial. 

Astfel, în anul 2050 musulmanii ar urma să numere 2,76 miliarde de persoane (faţă de 1,6 miliarde în 2010), în timp ce creştinii vor fi 2,92 miliarde (comparativ cu 2,17 miliarde în anul 2010). 

În termeni relativi, în 2050 creştinii vor reprezenta 31,4% din populaţia mondială (la fel ca în urmă cu cinci ani), în timp ce musulmanii 29,7% - faţă de 23,2% în anul 2010. Patru din zece creştini din lume vor trăi în Africa Subsahariană. 

Ateii, agnosticii şi alte persoane neafiliate vreunei religii - deşi în creştere în ţari precum SUA şi Franţa - vor înregistra un declin raportat la populaţia totală a lumii. 

Conform studiului citat, numărul budiştilor la nivel mondial va fi aproape la fel ca în 2010, în timp ce religiile hindusă şi iudaică vor avea mai mulţi adepţi decât în prezent. 

Referitor la Europa, studiul arată că în 2050 musulmanii vor reprezenta 10% din populaţia totală. 

India va avea o majoritate hindusă, dar în acelaşi timp va avea şi cei mai mulţi musulmani dintre toate ţările lumii, depăşind din acest punct de vedere Indonezia. 

În SUA, proporţia creştinilor se va reduce de la peste 75% în 2010 la două treimi în anul 2050, iar iudaismul nu va mai fi religia non-creştină cu cei mai mulţi adepţi. AGERPRES

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.