Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare a CGMB în plin război între Ucraina și Rusia: Bucureștiul și Kievul ar urma să se înfrățească

captura Digi 24
CGMB

CGMB are luni pe ordinea zi, printre altele, şi un punct referitor la aprobarea initierii demersurilor pentru încheierea unei întelegeri deînfrăţire între Municipiului Bucureşti şi capitala ucraineană Kiev.

Cele două capitale ar urma să coopereze în domeniile administraţiei, economiei, comerţului, sănătăţii, educaţiei, culturii, turismului, mediului înconjurător, precum şi în alte domenii compatibile cu politicile lor "pentru a promova properitatea şi dezvoltarea pe baza egalităţii beneficiilor reciproce".

Proiectul este iniţiat de consilierii generali PNL, notează news.ro.

În noaptea de marţi spre miercuri, mai multe cartiere ale capitalei ucrainene au fost bombardate de armata rusă. Ministerul rus al Apărării a confirmat că a organizat atacuri cu rază lungă de acţiune cu arme de precizie care au vizat infrastructura de comunicaţii ucraineană. Marţi, zona din apropierea turnului de televiziune din capitala ucraineană, Kiev, a fost ţinta unui atac major al trupelor ruse.

"Avem căldură şi apă caldă", a declarat în mod repetat primarul Kievului, Vitali Kliciko, în mai multe interviuri pe care le-a acordat unor publicaţii occidentale în ultimele zile, printre care CNN şi AFP. Operatorul sistemului de încălzire centralizată din capitala Ucrainei, Kyivteploenergo, a anunţat miercuri, în jurul orei 18 (ora României), că doar 14 blocuri din Kiev nu au apă caldă, iar în alte 10 nu merge căldura, din cauza avariilor, conform Profit.ro.

Ministrul ucrainean al Culturii şi Politicii Informaţionale, Oleksandr Tkachenko, a solicitat, vineri, ”închiderea spaţiului aerian al Ucrainei, deoarece agresorii ruşi distrug obiective culturale ucrainene”, relatează CNN.

”Majoritatea crimelor de război ale lui Putin din Ucraina au fost comise pe cale aeriană”, a spus Tkacenko, potrivit unui comunicat al ministerului.”Rachetele şi avioanele Rusiei distrug în mod deliberat centrele istorice ale marilor oraşe. Putin vrea să distrugă tezaurul cultural al Europei, să îl ştergă de pe faţa pământului", se arată în comunicat.

”Un dictator nebun ameninţă că va distruge Catedrala Sf. Sofia din Kiev, o biserică sub patrimoniul UNESCO construită în secolul al XI-lea”, se mai precizează în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.