Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare a procurorilor în cazul fostului ofițer SRI care-i oferea informații lui Băsescu în parc

puterea.ro
dna sri

Fostul ofiţer SRI care a fost filmat în timp ce-i oferea informații lui Traian Băsescu într-un parc din București a fost trimis în judecată. Acesta lucra ca jurnalist la o publicaţie și a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru trafic de influenţă, el fiind prins în flagrant cu mită după ce a pretins că poate interveni pe lângă primarul Ploieştiului, Adrian Dobre.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), jurnalistul R. A. O. (Radu Adrian Ovidiu, fost ofiţer SRI- n.r.) a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în lotul național de gimnastică: Două sportive îl acuză pe medicul lotului de abuz sexual

"În fapt, s-a reţinut că, în cursul lunii iulie 2016, S.C.D. (Cezar Stoichiciu- şeful Clubului Sportiv Municipal Ploieşti- n.r.) l-a contactat pe inculpatul R.A.O. şi s-au întâlnit de mai multe ori pentru a discuta pe tema încetării publicării de articole denigratoare la adresa sa şi demararea unei campanii media împotriva prezumtivului său înlocuitor, astfel încât să fie menţinut în funcţia de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti. Pentru realizarea acestui deziderat, S.C.D. a început să-i promită inculpatului sume mari de bani, personal sau pentru sponsorizarea ziarului unde R.A.O. este jurnalist, însă a fost refuzat", se arată în comunicatul citat.

Procurorii spun că, în cadrul întâlnirilor, fostul ofiţer SRI a arătat că îl cunoaşte personal pe primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, şi că l-ar putea influenţa pe acesta din urmă în luarea deciziei privind menţinerea lui Stoichiciu în funcţia de director.

Citește și: Rusia a blocat accesul la cele mai cunoscute site-uri porno: Ce stă în spatele deciziei

"Totuşi, în cursul acestor întâlniri, inculpatul a arătat că îl cunoaşte personal pe primarul municipiului Ploieşti şi că l-ar putea influenţa în luarea deciziei privind menţinerea lui S.C.D. în funcţia de director, însă hotărârea definitivă va fi luată în septembrie şi, deocamdată, nu poate obţine decât delegarea pentru o lună de zile. S.C.D. i-a promis suma de 2000 lei, însă numai după ce va avea confirmarea delegării. Delegarea a fost semnată în ziua de 28.07.2016, iar inculpatul R.A.O. l-a contactat pe S.C.D. şi i-a reamintit promisiunea de dare de bani făcută", se mai precizează în comunicat.

În acest context, Stoichiciu a formulat un denunţ la DNA Ploieşti, cauza fiind declinată către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Citește și: Biserica Ortodoxă e prinsă într-un nou SCANDAL: Ierarhii vor o biserică la Babele, zonă în care e interzisă ridicarea de construcții

Astfel, la data de 29 iulie, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, sub coordonarea procurorului de caz, au procedat la prinderea în flagrant a inculpatului după primirea sumei de 2.000 lei.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic şi Serviciului Operaţii din cadrul DGA.

Citește și: VIDEO Carmen Iohannis s-a dat în spectacol la Sibiu: A dansat, ca la 20 de ani, pe melodiile celor da la Voltaj și ale lui Smiley

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.