Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare de ultimă oră a Kremlinului: Rusia retrage aproape toate avioanele militare din Belarus

su-25

Forțele aeriene ruse și-au retras aproape toate aeronavele staționate în Belarus, lăsând în urmă un singur avion de atac Su-25, a informat grupul de monitorizare Belarus Hajun pe 8 septembrie.

Potrivit grupului antiguvernamental, Rusia și-a retras grupul de aviație pe 5 august.

Un număr total de 11 elicoptere, inclusiv patru Mi-8 și șapte Mi-24, au zburat de la Machulishchy la Seshcha în regiunea Brânsk din Rusia.

Nouă avioane Su-34 și Su-30SM au fost, de asemenea, redistribuite de pe aerodromul Baranavichy înapoi în Rusia, potrivit belarusului Hajun.

Majoritatea elicopterelor și avioanelor care pleacă au fost staționate în Belarus din ianuarie 2023. Începând cu 1 septembrie, un singur avion Su-25, care a zburat către Machulishchy pe 25 iulie și apoi către Lida pe 31 august, rămâne în țară. , a spus grupul.

Rusia a folosit teritoriul belarus, cu aprobarea regimului lui Alexandru Lukașenko, pentru a lansa anul trecut o ofensivă fără succes împotriva Ucrainei din nord, în speranța de a captura capitala Kiev.

Recent, numărul trupelor ruse staționate în țară a scăzut constant, iar în iulie, oficialii ucraineni au raportat că Rusia și-a retras aproape toate trupele.

Belarus a devenit gazda unui număr de mercenari ai Grupului Wagner, care au sosit în urma rebeliunii lor de scurtă durată împotriva Kremlinului la sfârșitul lunii iunie. Deși au apărut informații potrivit cărora antreprenorii au început să plece în urma morții șefului lor, Evgheni Prigojin, într-un accident de avion pe 23 august, Minsk a negat aceste afirmații, spunând că mercenarii vor rămâne.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.