Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare IMPORTANTĂ făcută de Viorica Dăncilă: Și-a luat consilier un fost șef al CNADNR, specialist în relațiile cu China

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila psd

Costin Mihalache a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial de miercuri.

Citește și: Dezvăluire de senzație: câți bani i-a dat Sebastian Ghiță Laurei Codruța Kovesi și ce a făcut cu ei

Costin Mihalache a fost, în perioada 01.01.2013 - februarie 2014, calitate de consilier de stat și a avut, ca principal pilon, în cooperare cu M.A.E. și Ministerul Economiei, restructurarea și dezvoltarea relațiilor politico-economice cu statele regiunii Asia Pacific și Orientul Mijlociu, cu accent pe cele cu Republica Populară Chineză, Japonia, Coreea de Sud, India, Iran și Irak.

Astfel, în 2013 a avut loc un bogat schimb de delegații bilaterale la nivel înalt – două întâlniri la nivel de prim-miniștrii/președinte, un forum economic regional la București în formatul China – Europa Centrală și de Est ”16 + 1”, cu semnarea unor memorandum-uri pentru proiecte bilaterale de peste 5 mld. Euro. De asemenea, domnul Costin Mihalache și-a adus o importantă contribuție în cadrul unor comitete bilaterale cu profil economic, ca de exemplu Co – preşedinte al Comitetului Consultativ România – R.P. China pentru lucrări de infrastructură de transport (gaz, rutier, energie electrică).

Citește și: Te ia cu fiori! Ce legătură există între templul dorințelor de la Șinca Veche și oripilanta crimă de la Brașov

Costin Mihalache a avut o activitate diplomatică și de pregătire profesională /lingvistică derulată în R.P. Chineză, prin urmarea cursurilor de limbă și literatură chineză în cadrul Universității de Limbă și Cultură de la Beijing, urmată de o misiune de lungă durată la Ambasada României de la Beijing, unde a ocupat funcțiile de șef al secției Consulare și, ulterior, prim-colaborator al ambasadorului.

Acolo, Costin Mihalache a avut în portofoliu coordonarea activităţilor departamentelor politic şi consular – legislativ, cu accent pe realizarea armonizării politicilor comune ale M.A.E. şi M.E.C.M.A. cu U.E. și R.P. China, participarea la formatele de consultare ale U.E. de la Beijing, pre şi post-aderare, pe segmentele politic, economic și legislativ-consular, organizarea, realizarea şi coordonarea acţiunilor bilaterale de nivel, menţinerea legăturii directe şi a cooperarea cu principalele instituţii ale statului chinez, întocmirea de lucrări de sinteză despre situația politico – economică de pe spaţiu şi din regiunea Asia – Pacific.

Citește și: Kovesi răspunde la acuzația lui Ghiță, care a spus că i-a dat bani să-și cumpere mașină! Ce spune aceasta

Costin Mihalache vorbește fluent engleza, germana și chineza. El a obținut o diplomă de Master în Administrație publică (Puterea executivă și administrația publică, 2014), a urmat Colegiul Național de Apărare (Securitate și bună guvernare, 2014), precum și cursuri modulare de Managementul proiectelor cu finanțare europeană (2011) și Managementul Performanței în societățile comerciale (program Sheffield University, 2010).

Citește și: Probleme mari pentru Kanal D din cauza Exalton! Ce reclamații au fost depuse .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.