Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare stranie: Procurorul care a clasat dosarul lui Barna a renunţat la plecarea din DNA, imediat după ancheta Rise Project

Sigla DNA

Activitatea firmei lui Dan Barna referitoare la proiectele pe fonduri europene implementate în județul Alba a făcut obiectul unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție. În cele din urmă, dosarul a fost clasat, soluția fiind pronunțată de procuroarea Mihaela Beschiu de la DNA Alba. Procuroarea a cerut să plece de la DNA înainte de apariţia anchetei Rise Project despre afacerile lui Barna, însă imediat după publicarea materialului de presă a renunţat la această cerere.

"Pe 15 octombrie 2019 a pubicat Rise ancheta şi -altă coincidenţă- pe 17 octombrie 2109, după doar 2 zile, procuroarea lui Barna (cea cu familia în afaceri şi care a dat clasare pe fapta nu e prevăzută de legea penală după ce a extins urmărirea penală pe acte false şi pe faptul că afaceriştii au recunoscut că nici nu participaseră la licitaţiile în proiectul lui Barna şi totul fusese un fake) îşi retrage subit cererea de plecare din DNA Alba. Un fel de a spune, dacă îmi faceţi ceva, vă trag după mine. Acum depinde pe cine trage- pe Danusia/prietena lui K, şefa ei, sau pe DNA central?", scrie jurnalista Sorina Matei pe Facebook.

Rise Project a publicat, marți, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eșuat, iar pe candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale că ar fi fost ”supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”. În replică, liderul USR Dan Barna a sugerat că articolul apărut pe Rise Project are legătură cu candidatura sa la alegerile prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.