Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutarea financiară a anului: Chinezii au pus mâna pe cea mai mare rafinărie a României

China Energy Company Limited a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al fostului grup Rompetrol. Informaţia apare într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti. Automat, chinezii au cumpărat și cea mai mare rafinărie a României, Petromidia.

KazMunayGas, compania națională de petrol și gaze din Kazahstan, și China Energy Company Limited, au semnat vineri o serie de documente în cadrul unui parteneriat în cadrul KMG International NV, fostul grup Rompetrol, în care companie chineză va deține o participație de 51%, iar KazMunayGas, 49%, se arată în comunicat.

Citește și: O britanică e cea mai tânără bunică: Are doar 31 de ani, e însărcinată, iar nepotul ei e mai bătrân decât copiii săi / FOTO

China Energy Company Limited își asumă, în cadrul parteneriatului, mai multe obligații, inclusiv să facă investiții în dezvoltarea de noi proiecte în Uniunea Europeană și țările adiacente Drumului Mătăsii.

KMG International (fost Rompetrol Group NV), a fost preluat de KazMunayGas în 2007.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar, anul trecut, atunci când a apărut informaţia despre acordul dintre compania chineză şi cea kazahă, surse din CEFC, citate de Reuters, au spus că valoarea KMG International este estimată de compania chineză între 500 de milioane și 1 miliard de dolari. Aceeași sursă a declarat că CEFC intenționează să investească "miliarde de dolari" în extinderea rețelelor de benzinării ale KMG International, la 3.000 de stații de alimentare.

Citește și: Orașul din România unde sunt îngropați 4 regi, două regine și un împărat / VIDEO

Grupul Rompetrol deţine cea mai mare rafinărie din România, Petromidia, cu o capacitate de rafinare de peste cinci milioane de tone de petrol pe an şi capacităţi petrochimice, rafinăria Vega şi 1.100 de puncte de distribuţie carburanţi în şase ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.