Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutări înainte de Congres. Orban în mișcare, Bușoi intră în cursă. Întâlniri și angajamente de taină

klaus iohannis ludovic orban

A bătut toate drumurile și a încercat să se vadă cu cât mai mulți colegi de partid pe traseu pentru a-și crește  notorietatea și popularitatea printre cei care vor vota noua conducere de partid la Congresul din 17 iunie. A acuzat practica cooperativelor, dar acum, odată dat startul înscrierii candidaturilor la funcții în partid, Ludovic Orban pare adeptul acelorași practici pe care le contestă în cazul adversarilor săi. Întâlnirile de taină înainte de depunerea moțiunii de candidatură nu mai sunt doar apanajul lui Bușoi sau al lui Bolojan.

Liderul PNL București, Cristian Bușoi se pregătește să-și anunțe astăzi candidatura la șefia  partidului, în timp ce, edilul de Oradea, Ilie Bolojan se gândește încă dacă să  facă sau nu un pas similar, după ultimele discuții de convingere purtate cu el  acum câteva zile de către fostul  președinte, Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu și alți colegi de partid, la București, susțin surse din cadrul  PNL.

Nici Orban nu a stat cu mâinile în sân în aceste zile. Conform surselor citate,  miercuri a avut discuții cu reprezentanți din 24 de filiale, din care 12-14 lideri de filiale proaspăt aleși, mai ales din Muntenia și Moldova, dar și primari și deputați, pentru a-i convinge să-i semneze moțiunea cu care va candida la viitorul Congres.  O bună parte din participanți au făcut acest pas, alții, care joacă la dublu, așteptând să vadă cum se vor mișca și celelalte tabere, au amânat decizia până săptămâna viitoare, susțin sursele citate.

De altfel,  Orban își va depune  moțiunea de candidatură abia după 11 mai, deoarece așteaptă să vadă ce  decizie va lua Bolojan, ne-au dezvăluit sursele citate. O intrare a acestuia în competiție ar putea echivala cu un dezastru pentru fostul ministru al Transporturilor, în condițiile în care  există riscul ca o parte din filialele conduse de foști pedeliști pe care deja se bazează, să-și mute susținerea  spre Bolojan, considerat mai apropiat de interesele taberei Blaga-Gorghiu, care au încă de partea lor unele filiale ardelene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.