Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutările lui Vlad Voiculescu provoacă tensiuni în USR-PLUS

Inquam Photos / Octav Ganea
vlad voiculescu

Zilele acestea s-au amplificat nemulțumirile din tânăra formațiune politică USR-PLUS pe fondul ”mutărilor” recente ale ministrului sănătății, Vlad Voiculescu. Astfel, cu câteva ore înainte de finalul anului 2020, ministrul l-a numit în fruntea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pe doctorul Adrian Gheorghe, cercetător în economia sănătății în cadrul Imperial College of London, un apropiat de-al său, într-o veritabilă operațiune #NoapteaCaHoții.

Surse din USR, în special din zona de influență a lui Emanuel Ungureanu, și-au exprimat revolta cu privire la predarea instituției cu cel mai mare buget din domeniu sănătății către un senior researcher de 35 de ani, fără o experiență adecvată la acest nivel, doar pe considerentul prieteniei cu Vlad Voiculescu. Se pare că pe masa discuțiilor interne erau deja câteva propuneri, considerate mult mai pertinente, pentru președinte al CNAS.

Pe de altă parte, voci din USR își exprimă din ce în ce mai acut îngrijorarea cu privire la derapajele unora dintre membrii marcanți, vezi cazul Clotilde Armand, care au avut ca efect scăderea popularității partidului, mai ales în core-ul de simpatizanți, în condițiile în care a acces la guvernare cu promisiuni față de  electorat că va „elibera” țara de sub jugul acestor combinații clientelare pesediste.

Scandalul de la TVR continuă! Doina Gradea îi răspunde lui Iulian Bulai: 'Bășcălia e una, satira e altceva. Există însă ceva ce mi-a atras atenția, ceva grav'

Nu mai departe de 2 decembrie 2020, Vlad Voiculescu posta pe facebook: ”#depolitizare, o reconstrucție a instituțiilor pe baze meritocratice, instituții care să fie puternice, să stea pe propriile picioare, nu să atârne de un lider sau de un partid politic”, în fapt, acest discurs fiind contrazis de toate numirile în calitate de ministru, unde au fost promovați, în exclusivitate, prietenii săi.

Tot în zona dublului discurs, o altă nemulțumire majoră este legată de preluarea structurilor ”profunde” existente la nivelul MS, pe care același Voiculescu le-a indicat adesea ca fiind profund corupte și incompetente. Faimoasa Georgeta Bumbac sau Costel Dina, ambii asociați cu PSD-ul, sunt, în prezent, membri foarte valoroși al echipei ministeriale Voiculescu, pentru atribuirea de contracte de achiziții publice respectiv realizarea de controale la instituțiile din subordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.