Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutilarea genitală a femeilor a fost interzisă în Sudan: 9 din 10 femei ar fi fost supuse practicii tradiționale

unicef.org
sudan

O nouă lege a fost adoptată în Sudan prin care este incriminată tăierea organelor genitale ale femeilor, relatează New York Times. Nouă din zece femei din Sudan spun că au fost supuse practici. Legea este bine venită, dar nu va pune capăt practicii, avertizează experţii, potrivit Mediafax.

Guvernul intermediar din Sudan a declarat ilegală mutilare organelor genitale ale femeilor, mişcare considerată o victorie majoră de grupurile pentru drepturile femeilor. Statisticile arată că nouă din zece femei din ţară au trecut prin acest proces dureros şi periculos prin care este îndepărtată parţial sau total partea exterioară a organului genital feminin. Persoanele care execută astfel de practici riscă acum în Sudan o pedepsă de până la trei ani de închisoare.

Practica este parte a tradiţiei din multe state africane. Cel puţin 27 de ţări din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu practică taierea genitală. Etiopia, Nigeria, Sengal şi Kenya sunt ţările care conform statisticilor acestă practică este cel mai des folosită.

Cu toate că legea este foarte importantă, experţii spun că nu este suficientă pentru a pune capăt tradiţiei care în multe state are semnificaţii culturale şi religioase, fiind susţinută atât de bărbaţi cât şi de femei. Măsura trebuie dublată de altele care să sprijine educaţia şi înţelegerea riscurilor care le implică practica.

Citește și: Raed Arafat AVERTIZEAZĂ: 'Situația NU este sub control. Dacă ne relaxăm prea devreme, vom ajunge la noi focare' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.