Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzee din Berlin returnează rămăşiţe umane şi obiecte funerare din Hawaii

Scott Bonnar
starway to heaven hawaii scarile haiku

Muzee de stat din Berlin au returnat rămăşiţe umane şi obiecte funerare către Hawaii, a anunţat marţi fundaţia care conduce muzeele din capitala germană, relatează dpa.

Fundaţia pentru Patrimoniul Cultural Prusac a menţionat că artefactele au fost predate în urma cu câteva zile către Hui Iwi Kuamo'o, o organizaţie dedicată repatrierii artefactelor hawaiene, potrivit Agerpres.

Craniile umane din Hawaii au fost în posesia Muzeului pentru Preistorie şi Istorie Timpurie la Berlin din 2011, în timp ce obiectele din mormânt au fost deţinute de Muzeul Etnologic din Berlin timp de aproximativ 135 ani.

Bunurile funerare, care includ o suliţă şi două vase, sunt din colecţia lui Eduard Arning, despre care se crede că ar fi fost luate din peşteri funerare din Hawaii în jurul anului 1885.

"Arning relatează în însemnările sale că a intrat în peşteri în secret şi a evitat în mod deliberat să fie văzut de hawaieni, care cu siguranţă ar fi dezaprobat acţiunile sale", se arată în comunicatul fundaţiei.

Muzeele germane returnează de o perioadă de timp artefacte, unele dintre ele fiind confiscate ilegal în epoca colonială.

Anul trecut, muzee de stat din Berlin au returnat rămăşiţe umane către reprezentanţi hawaieni. Universitatea din Jena şi Muzeul din Bremen au efectuat acţiuni similare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.