Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Bucovinei a devenit muzeu de importanţă naţională

muzeul bucovina

Guvernul României a adoptat, în ședința de luni, o Hotărâre privind acordarea titulaturii de muzeu de importanţă naţională Muzeului Bucovinei, arată un anunț publicat de Ministerul Culturii, potrivit Mediafax.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

Muzeul Bucovinei a fost până în anul 2003 muzeu național în subordinea Ministerului Culturii, când, în baza Hotărârii nr. 1235/2003 privind stabilirea unor măsuri pentru funcţionarea instituţiilor de cultură care se finanţează din bugetele locale, instituția a trecut sub autoritatea Consiliului Județean Suceava. Astfel, Consiliul Județean Suceava, potrivit prevederilor art. 14 din Normele de clasificare a muzeelor şi a colecţiilor publice, aprobate prin ordinul ministrului culturii și cultelor nr. 2185/2007, a cerut acordarea titulaturii de muzeu de importanţă naţională.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

”Motivul care stă la baza emiterii prezentului act normativ și, implicit, a recunoașterii Muzeului Bucovinei ca fiind de importanță națională este faptul că în patrimoniul muzeului se află colecții unicat la nivel național printre care se numără cetatea de Scaun a Sucevei, monument istoric reprezentativ și unicat pentru istoria noastră, precum și colecții unice în cadrul Muzeului de Științele Naturii, colecția de Scolytide și colecția de Malofage Ștefan Negru”, au arătat reprezentanții Ministerului.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

Muzeul Bucovinei are ca obiect de activitate cercetarea, achiziţionarea, tezaurizarea, conservarea, restaurarea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional şi universal, legat de om şi mediul său, de istorie, artă, etnografie, ştiinţele naturii, planetariu-astronomie, cu rolul social de cunoaştere, educaţie şi petrecere a timpului liber, notează prezentarea instituției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.