Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul CFR din București va fi închis deoarece nu există acreditare

Ministerul Culturii a decis, în urma unui control efectuat la începutul acestei luni, închiderea Muzeului CFR, constatând că nu există date privind înfiinţarea şi acreditarea acestei instituţii, relatează Agerpres.

Potrivit ministerului, pe 7 ianuarie, o comisie formată din angajaţi ai IGPR, reprezentanţi ai Ministerului Culturii, ai Direcţiei pentru Cultură a Municipiului Bucureşti şi experţi acreditaţi de minister s-a deplasat la sediul Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară CENAFER din Calea Griviţei din Bucureşti unde funcţionează Muzeul CFR, conform afişajului stradal şi a datelor de pe pagina Web.

Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară CENAFER este instituţia care gestionează activitatea muzeală feroviară, conform HG 1399/2009.

Ca urmare a verificărilor efectuate, nu au fost identificate documente privind înfiinţarea şi acreditarea Muzeului CFR, precizează sursa citată.

Drept urmare, Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti a întocmit un proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, în care s-a consemnat că Muzeul CFR funcţionează fără respectarea prevederilor art. 17, alin. 1-3 din Legea nr. 311/2003 a Muzeelor şi a Colecţiilor Publice privind înfiinţarea şi acreditarea.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară CENAFER - Muzeul CFR trebuie să iniţieze demersurile necesare în vederea remedierii situaţiei, până în prezent nefiind depusă nicio documentaţie la Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti, precizează Ministerul Culturii.

Ministerul îşi exprimă disponibilitatea de a oferi consiliere cu privire la elaborarea documentaţiei, după care va derula procedurile administrative pentru obţinerea avizelor necesare pentru funcţionarea Muzeului CFR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.