Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul de Arheologie din Atena va fi complet renovat

Agerpres
Muzeul de Arheologie Atena

Muzeul Naţional de Arheologie din Atena, cel mai mare muzeu din Grecia şi unul dintre cele mai importante de acest gen din lume, va fi supus unei renovări de amploare care se preconizează că va dura patru ani, au anunţat miercuri autorităţile, transmite AFP.

Rezultatul unui concurs internaţional de arhitectură a fost anunţat în decembrie, în vederea creşterii capacităţii muzeului cu o vechime de 150 de ani, care atrage peste jumătate de milion de vizitatori pe an, informează Agerpres.

Proiectul firmei britanice de arhitectură David Chipperfield Architects şi a partenerului său grec Tombazis & Associates Architects, a celebrului arhitect Alexandros N. Tombazis, include crearea a două noi niveluri de galerii subterane şi a unei grădini suspendate pe acoperiş, menite să ofere un spaţiu suplimentar cu o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi.

Deşi nu a fost anunţat un calendar al lucrărilor, ministrul elen al Culturii, Lina Mendoni, a declarat că muzeul va fi "complet" transformat în patru ani.

Inaugurat în 1889, muzeul adăposteşte unele dintre cele mai valoroase antichităţi ale Greciei, printre acestea numărându-se frescele preistorice din Thira, artefactele de aur din epoca bronzului din Micene şi mecanismul de la Antikythera, care datează din secolul al II-lea î.e.n., un dispozitiv considerat cel mai vechi precursor al unui calculator.

"Acest muzeu dispune de una dintre cele mai extraordinare colecţii din lume", a declarat David Chipperfield în timpul unei prezentări.

Mai puţin de 10 procente dintre zecile de mii de obiecte din cadrul colecţiei muzeului sunt expuse în prezent, a subliniat premierul elen Kyriakos Mitsotakis. Oficialul a precizat că acest proiect va fi finanţat din resurse naţionale şi europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.