Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Lowry a cumpărat celebrul tablou Going to the match contra sumei de 7,8 milioane de lire sterline, un record pentru artist

christies tablou

Celebrul tablou „Going to the match” al pictorului britanic Laurence Stephen Lowry a fost vândut, miercuri seară, pentru suma de 7,8 milioane de lire sterline (9 milioane de euro) muzeului dedicat artistului aflat în apropiere de Manchester, unde va fi expus în continuare publicului, conform AFP.

Opera din 1953 reprezintă personaje, figurine în formă de lumânare, caracteristice artistului, care se îndreaptă către stadionul din nord-vestul Angliei.

Lucrarea a fost adjudecată la 6,6 milioane de lire sterline, dar preţul cu taxe incluse atinge 7,8 milioane de lire sterline, potrivit casei de vânzări Christie's.

Cumpărătorul este muzeul Lowry din Salford, în apropiere de Manchester, unde opera este expusă de la deschiderea instituţiei în 2000.

„În această seară, datorită unui cadou incredibil de generos al Law Family Charitable Foundation” a omului de afaceri britanic Andrew Law şi soţiei sale Zoë, ”suntem încântaţi că am cumpărat „Going to the match”, a declarat directoarea generală a muzeului, Julia Fawcett.

„Suntem nerăbdători să-l aducem la Salford, unde va putea în continuare să încânte şi să atragă vizitatori în galeriile Andrew şi Zoë Law de la Lowry”, a adăugat ea.

Tabloul, estimat de Christie's între 5 şi 8 milioane de lire sterline, a fost scos la vânzare de fundaţia Asociaţiei fotbaliştilor profesionişti, care l-a achiziţionat pentru mai puţin de două milioane de lire.

Fundaţia a justificat în septembrie punerea în vânzare a tabloului prin faptul că „nu mai avea niciun venit garantat”.

Vânzarea celebrului tablou a stârnit îngrijorări legate de posibilitatea ca publicul să poată să-l admire. primarul din Salford, paul Dennett, a pledat pentru interzicerea exportării temporare pentru a împiedica ca tabloul să fie scos din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.