Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul lui Nicolae Grigorescu poate fi vizitat online

Artmark
Țărăncuță cu fuior pe cale - Nicolae Grigorescu, adjudecată pentru 220.000 euro în Licitația de Primăvară

Muzeul dedicat pictorului naţional Nicolae Grigorescu de la Câmpina a fost digitalizat de Casa de Licitaţii A10 by Artmark în colaborare cu Muzeul Judeţean de Artă Prahova, informează News.ro.

Pe 15 mai se împlinesc 183 de ani de la naşterea pictorului naţional Nicolae Grigorescu, cel care a lăsat moştenire României ţărăncuţele şi peisajele cu orizont fără sfârşit, care reflectă perfect sufletul satului românesc.

Prin accesarea site-ului artmark.ro utilizatorii au posibilitatea să intre virtual în casa în care pictorul Nicolae Grigorescu şi-a petrecut ultima parte a vieţii şi unde a realizat cele mai remarcabile creaţii - unele dintre acestea fiind în continuare expuse în casă.

Turul virtual al casei-muzeu însoţeşte vizitatorii începând cu holul intrării, care surprinde căldura locuinţei şi poartă privitorul către un colţ oriental, format din lucrări colecţionate de pictor din Istanbul; holul oferă accesul către camera de zi unde Nicolae Grigorescu stătea de vorbă cu Barbu Delavrancea, Octavian Goga sau cu George Coşbuc.

Tot aici, privitorii vor admira una dintre variantele de mari dimensiuni ale „Carului cu boi”. Totuşi, atelierul de pictură rămâne a fi cea mai impozantă încăpere a casei, fiind şi cea mai mare cameră, care găzduieşte şevaletul artistului pe care stă sprijinită una dintre ultimele lucrări ale artistului, neterminată: „Întoarcerea de la bâlci”.

Fiecare cameră a casei-muzeu impresionează prin seria de lucrări importante din creaţia artistului, rămase aşa cum au fost aranjate de pictor.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

Turul virtual oferă o experienţă memorabilă, iar opera pictorului naţional Nicolae Grigorescu este mai uşor de urmărit, de înţeles şi de interpretat.

Proiectul prin care data de 15 mai să fie declarată ziua Nicolae Grigorescu, zi culturală naţională dedicată artelor frumoase româneşti, se află în dezbatere în Parlamentul României. Acesta are în vedere evidenţierea creaţiei pictorului Nicolae Grigorescu şi aducerea unui omagiu activităţii artistice şi moştenirii pe care a lăsat-o culturii româneşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.