Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Naţional al Ţăranului lansează un proiect de accesibilizare a Arhivei Etnologice a instituţiei

muzeul-taranului-roman-publ

Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) anunţă lansarea proiectului "Dragă Arhivă. Laborator de inovaţie muzeală", prin care continuă procesul de accesibilizare, deschidere şi explorare creativă a fondurilor din arhiva documentară a muzeului.

Potrivit unui comunicat al MNŢR, transmis joi AGERPRES, lansarea va avea loc pe 13 septembrie, începând cu ora 16,00, în Sala Media.

Arhiva Etnologică a MNŢR reuneşte o diversitate de materiale documentare ce surprind viaţa de la sat şi de la oraş din ultimii 150 de ani: clişee pe sticlă şi film, reproduceri originale şi copii, diapozitive, filme pe peliculă, casete video şi audio, dosare de cercetare, jurnale, grafică, acuarelă, planşe de arhitectură, aparatură de epocă.

Activităţile din cadrul proiectului sunt structurate într-o serie de laboratoare muzeale ce facilitează deopotrivă creaţia artistică şi întâlnirea cu publicul.

În cadrul proiectului, ca parte din Laboratorul de creaţie muzeală, va fi inaugurat un nou spaţiu expoziţional - Salonul de Imagine şi Sunet, curatori şi cercetători din cadrul muzeului urmând a se întâlni cu artişti new media din scena culturală independentă pentru a explora expresii şi înţelesuri noi ale patrimoniului.

În cadrul Laboratorului de rezidenţă artistică, derulat împreună cu Asociaţia Praksis din Norvegia, va fi dezvoltat un concept-program de rezidenţe în cadrul Arhivei Etnologice, iar un artist norvegian va realiza o creaţie digitală originală inspirată din colecţiile muzeului.

"Dragă Arhivă. Laborator de inovaţie" muzeală este un proiect derulat de Muzeul Naţional al Ţăranului Român în parteneriat cu Asociaţia PRAKSIS (Oslo, Norvegia). Proiectul este finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul programului RO-CULTURA şi beneficiază de o finanţare nerambursabilă în valoare de 964.387,80 lei (195.445,71 EUR), reprezentând o rată de 100% din valoarea totală a proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.