Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Naţional de Istorie a României a avut peste 350.000 de vizitatori unici la expoziţiile şi proiectele digitale, în ultima lună

www.natgeo.ro
muzeul national de istorie

În ultima lună, Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), închis ca urmare a stării de urgenţă instituită din cauza pandemiei de Covid-19, a avut o activitate dinamică în mediul online, numărul de vizitatori virtuali ajungând la 351.493.

În intervalul 10 martie - 14 aprilie, proiectele online ale muzeului au fost accesate de 245.211 de vizitatori unici, în timp ce tururile virtuale au fost accesate de un număr de 82.000 de vizitatori unici, potrivit news.ro.

Citește și: Avocatul Poporului CONFIRMĂ: Polițiștii dau AMENZI după cum au chef, în plină stare de urgență

Pagina de Facebook a muzeului este apreciată de 12.045 de persoane şi are 12.237 de urmăritori.

Efortul MNIR de a se deschide spre public în aceste vremuri dificile a fost răsplătit, cu prisosinţă, având în vedere faptul că numărul vizitatorilor din prima luna de funcţionare în condiţiile stării de urgenţă este de o dată şi jumătate mai mare decât totalul vizitatorilor virtuali ai expoziţiilor muzeului în anul 2019 (193.697 vizitatori unici).

MNIR a invitat publicul să transforme autoizolarea în oportunitate şi să viziteze numeroasele expoziţii virtuale în format 2D şi 3D, colecţii tematice de bunuri culturale în format digital, arhive de patrimoniu digitizate şi publicaţii ştiinţifice şi de popularizare, toate disponibile gratuit pe site-ul web al muzeului (www.mnir.ro), pe pagina de Facebook a muzeului (https://www.facebook.com/MNIRpage/) şi pe alte reţele asociate.

Citește și: Victor Ciutacu a EXPLODAT la adresa lui Traian Berbeceanu: Penalul ăsta lucrează în MAI ca ditamai șef de cabinet al comandantului celulei de criză

Aceste proiecte, începute, dezvoltate şi actualizate permanent de specialiştii muzeului de peste 10 ani însumează mii de pagini web şi câteva zeci de mii de bunuri culturale din colecţiile MNIR şi ale partenerilor săi.

Printre miile de pagini web se află: expoziţiile virtuale ale muzeului, în format 2D şi 3D, printre care se numărăː "Tezaurul istoric", "Columna lui Traian", "Aurul şi argintul antic al României", "România în Marele Război", "Centenar Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz", "România 1989. 30 de ani după...", "Felix Terra. Patrimoniul cultural al Episcopiei Romano-catolice de Oradea", "Imago Romaniae - Terra Christiana", "Semper Uniti - Centenarul Marii Uniri", "Ştefan cel Mare. Din istorie în veşnicie", "Comorile Chinei", "Imaginând Balcanii", "Feţele noi ale armelor vechi", "Un pas uriaş către Lună", "O experienţă europeană: moştenirea istorică şi culturală a germanilor din România", "Muzeul Jucăriilor", "Fenomenul Trech Art - Arta tranşeelor", "Identitate naţională, eleganţă şi vestimentaţie la românii din Braşov (1700-1939)".

Acestea sunt disponibile pe muzeulvirtual.ro, pe zona3d.ro, dar şi pe pagina de Facebook a muzeului (https://www.facebook.com/MNIRpage/).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.