Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Satului din Baia Mare se redeschide: obiective noi care pot fi admirate de public

Muzeul Satului

Redeschiderea Muzeului Satului din municipiul Baia Mare înseamnă obiective noi care pot fi admirate de public, dar şi proiecte culturale iniţiate de instituţie care vor dura până la sfârşitul anului, a declarat, luni, pentru Agerpres, managerul instituţiei, Monica Mare.

"Primăvara e un anotimp al primenirii, iar prin redeschiderea muzeului către publicul larg şi turişti, încercăm să aducem în atenţie valorile arhitectonice a satului maramureşan, aproape dispărut în timp. Întreaga echipă încearcă să atragă atenţia prin munca depusă că, satul maramureşan a fost la un moment dat cu totul altceva, arhitectural, faţă de zilele noastre. Încercăm să recuperăm tot ce se mai poate recupera şi a pune în circuitul public case vechi, unelte din gospodării sau bunuri folosite de ţărani pentru decorarea casei" a spus Monica Mare.

Redeschiderea Muzeului Satului, coincide cu punerea la dispoziţia turiştilor a Casei Danciu, una dintre cele mai noi achiziţii, pregătită spre vizitare.

De asemenea, muzeul a fost inclus pe ruta muzeelor etnografice în aer liber din România.

Managerul muzeului a mai precizat că pe toată durata anului se vor desfăşura proiecte culturale cu caracter educativ adresate elevilor, studenţilor, tabere de vară, evenimente culturale şi muzicale, dar şi mici evenimente create special pentru turiştii români şi străini aflaţi în trecere prin Maramureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.