Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzică de salon, în Parcul Drumul Taberei, în acest sfârşit de săptămână - Intrarea liberă

digi24.ro
opera nationala bucuresti aer liber

Valsuri, polci şi arii celebre vor putea fi ascultate sâmbătă şi duminică, de la ora 18,00, în Parcul Drumul Taberei, în cadrul concertelor Salon Sessions, potrivit Agerpres.

La cele două evenimente susţinute de MH Orchestra intrarea va fi liberă.

"Valsuri, polci şi îndrăgite arii din opere şi operete celebre, dar şi pasaje de referinţă din musicaluri de mare succes vor fi prezentate publicului în reorchestraţii specifice orchestrei de salon", informează organizatorii.

Seara de sâmbătă este dedicată operei şi operetei, iar duminică vor fi aduse în prim-plan capodopere muzicale ale perioadei muzicii clasice. Ascultătorii se vor bucura de transcripţii şi aranjamente special concepute pentru orchestra de salon, datorită cărora multe lucrări scrise pentru marile orchestre simfonice pot fi interpretate şi în această formulă restrânsă, dar la fel de expresivă.

"Am optat pentru tematică şi repertoriu diferit, pentru a pune în lumină versatilitatea muzicii de salon şi pentru a oferi spectatorilor o incursiune cât mai amplă în acest univers muzical fascinant. Fie că vorbim de uverturi de Richard Wagner, simfonia a VI-a de Piotr Ceaikovski, arii din opere şi operete, valsuri sau polci, toate converg către un act performativ succint, cu atât mai uşor de recepţionat, prin însăşi structura sa", a declarat producătorul Radu Petrovici.

MH Orchestra, "singura orchestră de salon profesionistă din ţară care respectă etalonul ce se regăsea în saloane civile şi sălile de bal între anii 1880 - 1950", include 14 tineri muzicieni profesionişti, majoritatea colaboratori ai unor filarmonici din ţară.

"Muzica de salon a atins maximul de popularitate în Europa secolului XIX şi şi-a câştigat statutul de tradiţie în ţări precum Austria, Germania şi Elveţia. Prin seria Salon Sessions acest patrimoniu muzical este pus la loc de şi pe o scenă din România", transmit organizatorii.

Concertele vor putea fi urmărite şi online pe paginile de Facebook:

Asociaţia Dacia Pro Academica;

MH Orchestra;

Primăria Sectorului 6 .

Proiectul este cofinanţat de Primăria Sectorului 6 în cadrul Programului Cultura 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.