Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzica rock, prima problemă a țării!

00118017_large

00118017_largeDe câteva luni circulă pe Facebook o petiție semnată de peste 2.000 de persoane, prin care se cere pedeapsa cu moartea pentru cei care promovează muzica rock. Motivul? Rock-ul promovează violența și satanismul, România fiind o țară creștină.

În primul rând, oare care dintre principiile creștine  te fac pe tine, credincios cu frică de Dumnezeu, să ceri pedeapsa cu moartea? Și oare ce ar spune inițiatorul acestei petiții, presupunând că el ar trebui să fie călăul necredincioșilor, când pe scaunul electric ar trebui așezat chiar...Papa. Pentru că, nu-i așa, din lista celor care promovează muzica rock nu poate lipsi Papa Francisc, primul suveran pontif cu album de rock progresiv, intitulat sugestiv (mai ales pentru inițiatorul și semnatarii petiției), „Wake Up!”.

Trec peste aberațiile din online. Fiind un mediu atât de vast și dinamic, nu ți-ar ajunge o viață să scrii despre toate lucrurile care par desprinse din filmele parodii și oricum, presupunând că o viață ar fi de ajuns să le treci pe toate în revistă, la finalul ei ți-ai da seama că ți-ai irosit-o degeaba.

Nu aș fi scris despre acest subiect dacă nu mi-ar fi fost adus la cunoștință (da, de către un prieten rocker), un articol despre un pseudo-politician care se înhaită la mulțimea celor care vor dispărută muzica rock de pe plaiurile mioritice. Dan Tudor Finteușeanu este numele lui. Membru fondator al Partidului Republica Liberă (ironic, nu?), își face publice gândurile sale interioare. În timp ce stătea să mediteze, în intimitatea lui, la descoperirea problemei principale care macină țara asta, la un moment dat, primește iluminarea! Muzica rock este principala problemă a țării, și cum este un naționalist desăvârșit, nu poate sta cu mâinile în sân, când tinerei noastre generații îi sunt organizate drumeții prin focurile iadului, pe ritmuri metalurgice. Pentru că da, dacă nu știați, vă lămurește Finteușeanu: numele trupei Metallica vine de la o denumire de factură comunist-ateistă și anume Metalurgia.

Am crezut atâta amar de vreme că țara asta are nevoie de o reformă în educație, în sănătate și în sistemul administrativ-politic, încât am fost orb în fața adevăratei primejdii. Până la urmă, nu corupția ucide, cum strigau prin Piață tineri posedați de ritmuri sataniste. Muzica rock ucide! Ce avem de făcut în continuare? Ne spune același domn Finteușeanu:

„Haideți să modificăm Constituția ca să interzicem desfrâul și să promovăm muzica de calitate, precum melodiile lui Florin Chilian sau Ovidiu Comornic”, declară acesta pentru cotidianzilnic.ro.

P.S. Articolul cu domnul Finteușeanu de pe site-ul cotidianzilnic.ro este o satiră. Acest domn este fictiv. Mulți însă l-au crezut real și nu înseamnă că nu au simțul umorului sau că sunt creduli, luând în serios tot ce văd. Înseamnă doar că cele surprinse în articol sunt lucruri pe care le-am mai auzit în trecut, declarate în mod serios de către anumite persoane publice (până la urmă, petiția cu 2.000 de semnături este reală). Trăim într-o țară cu oameni care mai degrabă aruncă vina, atunci când vorbim de situația în care ne aflăm ca țară, pe societăți secrete, muzică rock sau extratereștii. O aruncă în orice direcție, însetați pentru identificarea unui vinovat și arderea lui pe rug. Oamenii refuză totuși să mediteze fiecare în parte, în fața unei oglinzi. O astfel de meditație ne-ar aduce cu un pas mai aproape de o vindecare în masă. „Schimbarea suntem noi” este un slogan care ne place, dar noi când ne schimbăm?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.