Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzică veche de 3000 de ani va răsuna la Cluj, pe scena unui festival care se desfășoară într-o șură

Muzica samariteană veche de 3.000 de ani, muzica mexicană, dar și cântările țigănești sunt principalele atracții ale festivalului Mera World Music, care se va desfășura în luna august în șura unei gospodării din satul clujean Mera, potrivit mediafax.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor Festivalului Mera World Music transmis, miercuri, în total, vor fi vândute doar 1.000 de bilete, în acest fel garantându-se „specificul familial și muzica de calitate”.

Citește și: Lovitură de teatru! Tatăl adoptiv al Sorinei dinamitează acuzațiile asistentului maternal

„Mera World Music, festivalul de șură al Transilvaniei, cu cea mai bună muzică a mileniilor trecute, aduce joc fecioresc din Țara Călatei, muzică samariteană de 3.000 de ani, pe limba lui Moise, David și Isus, muzica mexicană de origine europeană, africană și indiană a porturilor din Veracruz, cântece sami învățate de la elfii nordului. De asemenea, vom avea muzica secolului al XIX-lea a curților boierești din Țara Românească, atmosfera cafenelelor Imperiului Otoman, cântări țigănești, gyphop, balkanush, balkcumbia, care încap toate în șura din Gospodăria Szarka din satul Mera, județul Cluj. Mera World Music dorește să rămână un festival mic, astfel că se vând, în total, 1.000 de bilete, iar în acest fel organizatorii garantează specificul familial și muzica de calitate. Se preconizează sold out chiar înainte de a începe festivalul”, se arată în documentul citat.

La Mera World Music vor concerta, printre alții, „Sirani Guevara”, care sosesc din Mexic și sunt reprezentanți ai stilului son jarocho din Veracruz, trupa românească „Trei parale”, care cuprinde compozitorii și interpreții muzicii din filmul „Aferim!”, câștigător al premiului Ursul de Argint de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, care reconstituie muzica de la curțile Munteniei din perioada ocupației otomane, „Vassvik”, norvegienii care aduc cea mai veche tradiție de muzică vocală europeană, „yoik-ul”, dar și „Sofi Tsedaka & The Baladis” din Israel, artistă care armonizează cântece religioase samaritene.

Citește și: Lupta pentru putere! Stenograme explozive din ședința USR! ‘Sunt niște dictatori de tip PSD’

De asemenea, în șura de la Mera va cânta, pentru prima oară, orchestra „Romano Drom” („Drumul Țiganilor”) din Ungaria, care a avut turnee în toată lumea, din Cairo până la New York, din Coreea de Sud până la Londra.

Mera World Music se desfășoară în perioada 1 – 4 august, iar abonamentul de 4 zile costă 129 lei, cel de 3 zile 99 lei, în timp ce prețul unui bilet de o zi este 39 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.