Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Myanmar: ONU spune că lumea a uitat de poporul birman

c.ndtvimg.com
Myanmar revolutie revolta

Raportorul special al ONU pentru drepturile omului în Myanmar, Thomas Andrews, a denunţat miercuri faptul că poporul birman, care suferă teribil odată cu venirea la putere a juntei militare, a fost uitat de comunitatea internaţională, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Răspunsul comunităţii internaţionale la această oroare nu s-a schimbat şi, din acest motiv, presiunea necesară pentru a genera o schimbare în comportamentul juntei nu există", a declarat Thomas Andrews într-o conferinţă de presă la New York , care a acuzat lipsa de înţelegere pentru populaţia din Myanmar.

"Lumea abandonează poporul birman, nu există nicio îndoială, iar schimbarea este esenţială", a insistat Thomas Andrews, denunţând în special lipsa unei decizii din partea Consiliului de Securitate."Există o lipsă de lidership aici la ONU şi din partea comunităţii internaţionale".

Subliniind legăturile dintre junta birmană şi Moscova şi admiţând că o posibilă rezoluţie a Consiliului de a pune în aplicare sancţiuni sau un embargo asupra armelor ar putea fi blocată printr-un drept de veto, raportorul special al ONU pentru drepturile omului în Myanmar a considerat că acesta nu este un motiv pentru a nu face nimic.

"Facem apel la statele membre să creeze o coaliţie de naţiuni gata să fie alături de poporul birman", a adăugat Thomas Andrews, amintind că dreptul de veto al Rusiei în Consiliul de Securitate nu a împiedicat multe guverne să impună sancţiuni Moscovei după invadarea Ucrainei.

El a cerut, de asemenea, comunităţii internaţionale "să nu înrăutăţească situaţia acordând orice fel de legitimitate" alegerilor anunţate de juntă, pe care le-a descris drept o "farsă". O aluzie la India, ţară care şi-a apărat legăturile cu junta care a preluat puterea în Myanmar.

Raportorul special al ONU criticat, de asemenea, Malaezia pentru deportarea solicitanţilor de azil birmani."Nimeni care a fugit din ţara sa pentru a-şi salva viaţa nu ar trebui trimis înapoi"."Dar asta este ceea ce se întâmplă astăzi", a spus Thomas Andrews.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.