Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

N. Dan: E o veste bună că dezvoltatorul One a eşuat în a dizolva o ONG care îi contestă proiectele, o decizie de vineri a Tribunalului Cluj

Primaria Capitalei
Nicusor Dan

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat că este bine că dezvoltatorul One a eşuat în a dizolva o organizaţiei neguvernamentală care îi contestă proiectele, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti. „Problema e că sunt mai multe ONG-urile care apăra interesele dezvoltatorilor decât cele care apără interesul public”, a mai spus edilul general, potrivit news.ro.

„E o veste bună că dezvoltatorul One a eşuat în a dizolva un ONG care îi contestă proiectele (o decizie de vineri a Tribunalului Cluj). Săptămâna trecută a apărut însă un nou ONG care apară interesele ilegitime ale dezvoltatorilor (de data asta PUZ sector 2). Nu contest evident dreptul de asociere. Problema e că sunt mai multe ONG-urile care apăra interesele dezvoltatorilor decât cele care apără interesul public. Şi asta este o problemă de sistem”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.
El a mai spus că „mai multe faţete ale acestei probleme de sistem, care ar trebui să ne preocupe chiar dacă nu ne interesează urbanismul, în articolul meu «Corupţia imobiliară este un pericol la adresa democraţiei»”.
Pe 21 decembrie 2023, Judecătoria Sectorului 5 a admis cererea depusă de un dezvoltator imobiliar privind dizolvarea pe cale judecătorească a Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, fondată de Nicuşor Dan în urmă cu 15 ani, entitate care a reuşit să blocheze, în această perioadă, numeroase proiecte considerate nefaste pentru oraş întrucât reduceau spaţii verzi sau afectau imobile de patrimoniu. Decizia nu este definitivă.
Nicuşor Dan, care a fondat Asociaţia în urmă cu 15 ani, afirmă, într-o declaraţie pentru HotNews, că acesta este „un fenomen general care ţine de ce anume este statul de drept în România, în care dezvoltatorii ameninţă cu cheltuieli de judecată uriaşe asociaţiile şi cetăţenii care le contestă proiectele”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.