Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naționala de tineret a României s-a calificat la Campionatul European de Fotbal: Tricolorii lui Mirel Rădoi au învins-o, 4-0, pe Liechtenstein

Echipa de tineret a României a învins, cu 4-0, reprezentativa similară a Liechtensteinului, în ultimul meci al Grupei a VIII-a a preliminariilor CE din 2019, care a avut loc, marţi, la Ploiești. 12.000 de oameni au fost prezenți în tribunele stadionului pentru a sărbători o calificare istorică a selecționatei pe care Mirel Rădoi o antrenează.

Marcatori au fost George Pușcaș, în minutele 14' și 40', Ianis Hagi, în minutul 25', și Adrian Petre, în minutul 78'.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu încasează realizatorul Rareș Bogdan și ce studii a urmat, de fapt, acesta

Dintr-o centrare a lui Ianis, Paşcanu a plonjat, a ratat întâlnirea cu balonul, dar Puşcaş a fost acolo şi a împins mingea în plasă pentru 1-0. Tricolorii mici au continuat asediul în jumătatea adversă, iar România și-a dublat avantajul. În minutul 25, Hagi Jr. și-a trecut în cont un gol, dintr-o lovitură liberă executată impecabil de la 20 de metri. Decarul echipei naţionale a trimis direct sub transversală, iar mingea a muşcat bara, după care a picat în poartă. La pauză, România U21 a intrat cu 3 goluri marcate. George Pușcaș a reușit dubla. Atacantul lui Palermo a ajuns la patru goluri marcate contra ultimei clasate, în această campanie. Este golul cu numărul 40 încasat de Liechtenstein în cele zece jocuri din campania de calificare.

În repriza a doua, Adrian Petre, intrat pe teren în locul lui Andrei Ivan, a stabilit scorul final, 4-0 pentru România U21.

Citește și: Gabriela Firea face o nouă rectificare bugetară! De unde va tăia bani și unde vor fi realocați aceștia

Naționala Under 21 avea nevoie de un singur punct din acest meci pentru a-și asigura calificarea la Campionatul European, primul turneu după o absență de 21 de ani.

Federaţia le-a promis jucătorilor 200.000 de euro pentru calificarea la turneul final! Suma va fi împărţităt de staff şi jucătorii care duc Romania la primul Euro U21. Euro 2019 e găzduit de Italia şi San Marino.

Citește și: Sorina Matei, ironizare fară precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis : ‘Mai are puțin și se calcă singur pe pantofi’ .

Au evoluat următoarele echipe:

România: Radu – Butean, Paşcanu, Ghiţă, Ştefan – Nedelcu, Cicâldău – Man (Măţan '57), I. Hagi (Moruţan '64), Ivan (Ad. Petre '74) – Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi;

Liechtenstein: A. Majer – Seemann, Uterrainer, Haas – Graber, Frommelt, N. Frick, Graber (Kardesoglu '83) – Viret (Vogt '66), Y. Frick, Wolfinger (Ritter '87). Selecţioner: Heinz Fuchsbichler.

Cartonaşe galbene: Ivan '50 / Graver '34, Frommelt '41, Viret '54

Citește și: S-a aflat! Ce salariu încasează realizatorul Rareș Bogdan și ce studii a urmat, de fapt, acesta

Arbitri: Besfort Kasumi - Edmond Zeqiri, Fatmir Sekiraqa – Genc Nuza (toţi din Kosovo).Clasamentul final al grupei este următorul:

1. România - 24 de puncte;

2. Portugalia - 22 de puncte;

3. Bosnia-Herţegovina - 18 puncte;

4. Ţara Galilor - 13 puncte;

5. Elveţia - 10 puncte;

6. Liechtenstein - 0.

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 23 noiembrie, la Bologna.

Citește și: Gabriela Firea face o nouă rectificare bugetară! De unde va tăia bani și unde vor fi realocați aceștia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.