Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naftali Bennett a rămas şi fără purtător de cuvânt: A patra demisie într-o lună, în cabinetul premierului israelian

Naftali Bennett

Purtătorul de cuvânt al premierului israelian Naftali Bennett, Matan Sidi, şi-a anunţat luni încheierea mandatului, a patra plecare din echipa şefului guvernului în termen de o lună, relatează agenţia israeliană de ştiri TPS.

Matan Sidi a fost de la formarea guvernului, în urmă cu aproximativ un an, şeful departamentului de comunicare din biroul premierului şi consilier personal de comunicare al lui Naftali Bennett.

Anterior, Sidi a fost consilier al lui Bennett timp de cinci ani când acesta deţinea alte poziţii. Lui îi urmează în funcţie purtătorul de cuvânt politic al premierului, Yotam Ben Yitzhak.

Săptămâna trecută, asistenta personală a lui Bennett, Naomi Sasson, şi-a anunţat demisia.

Echipa lui Bennett a primit o altă lovitură semnificativă luna trecută, când şeful de personal Tal Gan Zvi a anunţat că demisionează din funcţie.

Gan Zvi se afla alături de Bennett de aproape un deceniu, din 2013, şi era considerat unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori. Un politician cu convingeri puternice de dreapta, acesta a fost nemulţumit, se pare, de ceea ce pare a fi o reorientare pronunţată a lui Bennett spre stânga, notează TPS.

Evenimentul a avut loc la doar câteva săptămâni după ce Shimrit Meir, principalul consilier diplomatic al lui Bennett, a demisionat, din câte se pare din cauza unor divergenţe politice.

Purtătorul de cuvânt al partidului Yemina al lui Bennett, Oved Perl, este primul care a demisionat, pe 12 mai.

Trei dintre membrii partidului său, parlamentarii Amichai Chikli, Idit Silman şi Yomtob Kalfon, nu îl mai susţin pe premier.

Bennett, care se află în fruntea guvernului de mai puţin de un an, se confruntă cu mai multe provocări în cadrul personalului său, al partidului şi al coaliţiei, şi cei mai mulţi analişti estimează că este doar o chestiune de timp până când guvernul său va cădea, notează TPS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.