Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nagacevschi: Ce-aţi făcut, dragă PAS? Şor deschide astăzi o şampanie. Cum credeţi, acest precedent va fi utilizat împotriva voastră?

Agora
Ilan Sor

Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a venit cu un comentariu, după ce Curtea Constituțională a scos Partidul ȘOR în afara legii. „Ce-ați făcut, dragă PAS? Șor deschide astăzi o șampanie. I-ați făcut jocul. Ați adus un grav deserviciu de imagine țării și ați consolidat convingerea că suntem un „stat capturat” de un regim analfabet-dictatorial care a venit la putere pe cale democratică, dar pentru a se menține la putere, disperați fiind, distrug democrația și instaurează dictatura”, a menționat Nagacevschi, relateaza Unimedia citat de Rador.

„Ce-ați făcut, dragă PAS? Șor deschide astăzi o șampanie. I-ați făcut jocul.

Ați spus că Partidul Șor și exponenții acestui partid sunt un grup criminal organizat, dar i-ați lăsat la pupitrele puterii prin deputații săi și aleșii locali.

Ați spus că bașcanul ales este exponentul unui grup criminal organizat, dar i-ați validat mandatul și l-ați lăsat la putere.

Unde este legătura logică dintre ceea ce ziceți și ceea ce faceți?

Tot ce ați reușit astăzi este să fiți etichetați de către o parte a societății că ați uzurpat puterea prin intermediul Curții Constituționale.

Iar unui partid demult urmărit penal pentru a fi condamnat și scos în afara legii, pentru care ziceți că „societatea a vrut o condamnare” i-ați oferit șansa să dispară fără a fi atras la răspundere penală, iar mai multor membri ai acestui partid urmăriți penal pentru finanțarea ilegală a partidului pentru care de asemenea ziceți că ,,societatea v-a cerut să fie condamnați” le-ați oferit posibilitatea să scape de pedeapsă.

Ați curățat deputații de asocierea cu Partidul „Șor”.

Ați restabilit șansele mai multor persoane suspecte să revină în politică reabilitați sub sigla altui partid cu sau fără a avea statut oficial de membru (cazul lui Recean sau Alaiba, care nu-s cu carnet de membru PAS, dar de facto sunt membri PAS) sau ca independenți.

I-ați dezlegat mâinile lui Șor să finanțeze mișcări politice după bunul plac fără să aveți posibilitatea să luptați eficient cu acest fenomen.

Azi Șor nu mai este beneficiar efectiv la vreun partid.

Dacă credeți că el a așteptat până radiați voi partidul pentru a se regrupa, greșiți.

El deja s-a regrupat.

Doar l-ați victimizat, i-ați crescut ratingul și șansele să se erijeze în victimă politică.

Ați adus un grav deserviciu de imagine țării și ați consolidat convingerea că suntem un „stat capturat” de un regim analfabet-dictatorial care a venit la putere pe cale democratică, dar pentru a se menține la putere, disperați fiind, distrug democrația și instaurează dictatura.

Ați mai achitat bani din buget pentru asistență juridică, ca să obțineți o soluție ridicolă.

Cum credeți, dragă PAS, când plecați de la guvernare, acest precedent, dar într-o formă mai perversă, va fi utilizat împotriva voastră?”, a scris Nagacevschi.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova califică decizia Curții Constituționale de a lichida Partiul Politic „Șor” drept o altă dovadă a dictaturii instaurate în țară. „Moldova rămâne în continuare un stat capturat! Examinarea acestui caz e în afara competenței Înaltei Curți”, se arată în comunicat.

Prim-ministrul, Dorin Recean, a venit cu un comentariu, după decizia Curții Constituționale (CC) de a declara Partidul Șor neconstituțional.

„Maia Sandu și PAS în zadar se bucură azi de interzicerea Partidului Șor. De fapt cei din PAS au auzit acum un verdict al Curtea Constituționale (CC) care descrie viitorul lor ca partid. Istoria și țara se vor răzbuna”. Declarația îi aparține fostului șef de stat, Igor Dodon, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Partidul Șor. Ex-președintele a menționat că „este regretabil că rolul de killer politic al Guvernarii l-a înfăptuit Curtea Constituțională”.

Liderul Partidului Politic Platforma DA, Dinu Plîngău, salută decizia luată de Curtea Constituțională privind scoaterea Partidului Șor în afara legii.

Fostul prim-ministru, Ion Chicu, a venit cu o scurtă reacție, după ce magistrații CC au declarat drept neconstituțional Partidul Șor.

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție, după scoaterea Partidului Șor în afara legii.

Partidul Politic „Șor” este declarat neconstituțional. O decizie în acest sens a fost pronunțată de magistrații Înaltei Curți, în cadrul ședinței de astăzi, 19 iunie, după ce au fost ascultate replicile părților.

În noiembrie, Curtea Constituțională anunța că sesizarea privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor” se află spre examinare. Astfel, au fost solicitate opinia Partidului „Șor”, dar și a autorităților.

Curtea Constituțională a restituit pe 10 noiembrie 2022, sesizarea privind verificarea constituționalității Partidului Șor, „în vederea lichidării neajunsurilor”.

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărârii de Guvern prin care Ministerul Justiției propune verificarea constituționalității Partidului Șor.

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău a salutat inițiativa lui Sergiu Litvinenco de a cere Curții Constituționale să declare Partidul Șor neconstituțional.

Sergiu Litvinenco, a anunțat pe 8 noiembrie 2022 că a pregătit o sesizare la Curtea Constituțională prin care va cere declararea neconstituționalității Partidului Șor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.