Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naomi Osaka rămâne hotărâtă să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo

wtatennis.com
naomi osaka

Jucătoarea niponă de tenis Naomi Osaka a afirmat, duminică, că rămâne hotărâtă să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la fel ca Novak Djokovic şi Rafael Nadal, şi în ciuda unei opoziţii crescânde a opiniei publice locale din cauza pandemiei de Covid-19, informează AFP, potrivit Agerpres.

Osaka, laureată a trei turnee de Mare Şlem, a afirmat, în cursul unei conferinţe de presă la Melbourne, că este pregătită să "rămână în camera sa pe durata celor două săptămâni ale Jocurilor Olimpice", a căror ceremonie de deschidere este prevăzută pe 23 iulie.

Naomi Osaka şi-a manifestat, totodată, preocuparea după un recent sondaj care a arătat că 80 la sută din publicul japonez este împotriva organizării Jocurilor Olimpice, deja amânate cu un an.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

"Problema mea este securitatea generală odată ce se va deschide ţara", a asigurat jucătoarea niponă în vârstă de 23 ani, care trăieşte în Florida.

"Toată lumea va veni cu avionul din diferite locuri. Vreau ca publicul să se simtă în siguranţă", a insistat Osaka, în timp ce Japonia, care a gestionat relativ bine pandemia de la debut (sub 6.000 de morţi), se află în stare de urgenţă pentru a face faţă unei recrudescenţe a coronavirusului, cu închiderea frontierelor sale.

"Am ratat ultimele Jocuri. Să joc la Tokyo este un sentiment special pentru mine", a spus Osaka.

Şi Rafael Nadal, Nr.2 mondial, a repetat că doreşte să participe la Jocurile Olimpice, în timp ce liderul mondial Novak Djokovic, medaliat cu bronz la JO de la Beijing din 2008, şi-a reafirmat "intenţia personală de a merge la Jocurile Olimpice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.