Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NASA a făcut un pas important în domeniul cercetării spațiului

O fotografie cu prima floare care a crescut în spatiu a fost facuta publica de NASA si preluata într-o postare pe Twitter a lui Scott Kelly, astronaut de pe Statia Spatiala Internationala (ISS).

Echipa de pe ISS reusise deja sa realizeze o cultura de salata în spatiu, iar acum a atins un nou prag al talentului ei agronomic, când au înflorit la bord cârciumarese (Zinnia elegans) comestibile. Este prima oara când înfloresc plante în afara atmosferei terestre, relateaza 7sur7.be

content-image

'Aceste plante sunt foarte fragile, asa ca a fost ceva mai complicat sa le crestem', spune Trent Smith, manager al Veggie Project. Echipa s-a temut de câteva ori ca încercarile vor esua. 'Se pare ca plantelor noastre nu le merge prea bine', spunea recent Scott Kelly. 'Trebuie sa îl trezesc pe Mark Watney (din filmul 'The Martian' - n.r.), care doarme în mine', glumea el, în spiritul umorului cu care si-a obisnuit colegii.

În cele din urma gradinarii din spatiu si-au atins scopul - au reusit sa recolteze flori comestibile. 'Daca acest lucru functioneaza, vom reusi poate sa ne cultivam propriile rosii în spatiu', a adaugat el.

Daca de pe Pamânt înflorirea micii flori portocalii pare un pas mic, pentru oamenii de stiinta, astronauti si viitoarele misiuni reprezinta un pas mare. Dezvoltarea unor asemenea culturi în spatiu ar putea contribui la organizarea unor misiuni mai lungi în locuri mai îndepartate din spatiu, permitând NASA sa afle mai multe despre univers. 'Da, exista si alte forme de viata în spatiu!', a glumit Scott Kelly pe Twitter.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.