Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NASA a fotografiat un obiect care se deplasează rapid în jurul Lunii

NASA

Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) al NASA a observat recent un obiect care se deplasează rapid în jurul Lunii în luna martie. Acest obiect a fost identificat ca fiind Korea Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO) de la Korea Aerospace Research Institute.

În ciuda aspectului său intrigant, nu are nimic extraterestru, fiind vorba de o navă construită de oameni. KPLO, cunoscută și sub numele de Danuri, călătorește pe o orbită similară cu cea a LRO, ceea ce face ca capturarea unei imagini a sondei coreene să fie o realizare tehnică remarcabilă.

Misiunea Danuri

content-image

Lansată în august 2022, Danuri a devenit prima misiune lunară a Coreei de Sud, intrând pe orbita lunară în luna decembrie a aceluiași an. Ea are rolul de a ajuta la planificarea viitoarelor misiuni la polii solari și de a prezenta un „internet selenar” pentru o potențială comunicare între dispozitivele de pe Lună și Pământ.

Aspectul unic al lui Danuri din imaginea LRO, care apare întins și alungit, se datorează timpului scurt de expunere al camerei. Această alungire este rezultatul vitezelor relative ridicate cu care se deplasau cele două nave spațiale. Pe lângă observarea sondei coreene, LRO a surprins și imagini ale resturilor unei prăbușiri a suprafeței lunare, scrie incredibilia.ro.

La începutul acestui an, LRO a folosit chiar și un laser pentru a ricoșa în sonda satelitului indian Vikram pentru a îmbunătăți sistemele de poziționare pentru misiunile viitoare. O dezvoltare a NASA numită ShadowCam a arătat sonda LRO cu razele Soarelui perfect reflectate pe suprafața sa în 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.