Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NASA are în plan ceva cu adevărat spectaculos: astronauții Artemis, care se pregătesc să ajungă pe Lună în curând, vor fi dotați cu un gadget inovator

stocksnap.io
astronaut

NASA a creat o cameră foto puternică pentru misiunea Artemis III la polul sud al Lunii. Camera, numită Handheld Universal Lunar Camera (HULC), este asamblată din componente disponibile comercial, lentile de înaltă calitate și modificări speciale realizate de NASA pentru a face față condițiilor lunare.

Aceasta poate funcționa la temperaturi de până la minus 200 de grade Celsius și până la 120 de grade Celsius. De asemenea, camera are un sistem de protecție împotriva prafului și butoane concepute pentru a fi utilizate cu mănuși spațiale groase.

Pentru a se pregăti pentru scenarii extreme de fotografiere lunară, astronauții Thomas Pesquet, Jessica Wittner și Takuya Onishi au testat camera în timpul antrenamentelor pe insula vulcanică Lanzarote din Oceanul Atlantic. Aceștia au exersat utilizarea camerei atât în condiții de zi, cât și de noapte.

Scopul camerei

Scopul acestui grozav gadet este de a facilita fotografierea lunară pentru astronauți. Misiunile Apollo au folosit camere Hasselblad mecanice și au realizat 1.407 fotografii ale Lunii. Cu noua cameră, se așteaptă ca misiunea Artemis III să realizeze și mai multe fotografii.

Designul intuitiv al camerei și caracteristicile îmbunătățite vor permite astronauților să facă fotografii detaliate ale suprafeței Lunii și să surprindă peisaje uimitoare. Jeremy Myers, coordonatorul proiectului HULC la NASA, a subliniat importanța luării în considerare a factorului uman în proiectarea camerei.

NASA își propune să ofere un instrument ușor de utilizat și care să nu fie copleșitor pentru astronauți. Camera va fi supusă în continuare unor teste și îmbunătățiri, asigurându-se că Artemis III va avea cea mai bună cameră pentru fotografii incredibile pe Lună, scrie incredibila.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.